Mandekogebogen

Fluffy bananpandekager

Luftige, sunde og smagfulde pandekager!

Bananpandekager er et sundere alternativ til almindelige pandekager, hvor man søder dem med most banan i stedet for sukker - et nemt og sundt alternativ til snack-sulten.

Pandekager med banan er ofte en nem løsning, hvor man bare lige rører tingene sammen og steger dem på panden - det får man et udmærket resultat ud af.

Men hvis man lige giver den en ekstra skalle under processen, så kan man få pandekager, der minder utroligt meget om tykke, fluffy pandekager med luftighed, cremethed og masser af smag. 

Denne opskrift hedder derfor Fluffy pandekager, da man nemlig med en bestemt teknik i tilføjelsen af æg får endnu mere volumen og konsistens på pandekagerne - det giver en utrolig lækker tekstur og form på pandekagerne, så man nærmest ikke kan kende forskel.

Tricket er lidt ligesom når man skal lave en gratin, souffle eller en mousse - man separerer æggene i æggehvider og æggeblommer. Æggeblommerne ryger direkte i dejen, mens æggehvider piskes luftige og røres i massen forsigtigt for ekstra luftighed.

Og krydrer man dem lige med lidt kardemomme har man pludselig pandekager til brunch, som smager næsten helt ens med brunch-pandekager.

Sunde pandekager har aldrig smagt bedre - fang opskriften på luftige bananpandekager herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Fluffy bananpandekager

Luftige og smagfulde!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 2 stk bananer (meget modne)
  • 3 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 1½ tsk kardemomme, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme i en skål. I en anden skål moses bananerne grundigt med en gaffel - eller endnu bedre med en stavblender.
  2. Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Æggehviderne piskes luftige, så de kan vendes over hovedet - æggeblommerne piskes sammen med den blendede banan til en sammenhængende masse. Tilføj mælken og si melblandingen ned i.
  3. Rør det grundigt sammen til en ensformig dej - tilføj nu æggehviderne forsigtigt ved at vende dem ind i dejen med en spatel. Start med 2 spiseskefulde, som du arbejder lidt hurtigere ind i dejen, så selve dejen bliver mere lind, inden du hælder resten af æggehviderne i.
  4. Varm en pande op til middelhøj varme og smelt en lille klat smør - lag grydeskefulde dej på 4-5 af gangen. Lad det stege, så kanterne begynder at størkne. Nu kan du forsigtigt lægge et par skefulde dej mere på midten af hver pandekage, så de får mere højde. Vend dem forsigtigt og steg dem færdige på næste side.
Del

Seneste nyt

Annonce