Bagværk

Foccacia lavet på maskmel

Bagværk med restprodukter fra øl- og whisky-brygning!

Foccacia lavet på maskmel
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 11. januar 2020

Circular Food Technology har i 2019 kickstartet deres nye koncept Agrain, som går ud på at genbruge restprodukter fra ølbrygning og whisky-destillering til økologisk mel – hvor 40 tons af restproduktet blot kasseres hvert eneste år, så har Agrain forvandlet restproduktet til genanvendeligt mel!

Læs mere om konceptet lige her.

Og jeg har eksperimenteret lidt med melet allerede, hvoraf de forskellige produkter er: Pilsner, Whisky, IPA og Stout.

Da de er meget protein- og fibreholdige, så skal de blot tilføres til din melblanding i nogenlunde samme ombæring, som hvis du tilføjer fuldkornsmel eller rugmel. Tommelfingerreglen er 10 procent af melblandingen. Jeg har skruet lidt op for mængden, da man i de her små banditter godt kan trække lidt mere smag fra maskmelet – whisky-udgaven af maskmelet trækker gerne lidt mere væske, da den ellers kan blive lidt mere bastant i konsistensen end Stout-udgaven.

Jeg har i første omgang eksperimenteret lidt med at lave små varianter af foccacia, hvori jeg har inkorporeret maskmel udvundet fra Stout-produktion og Whisky-destillering.

Se opskriften herunder!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Hvedemel 400 gram
Maskmel, STOUT 30 gram
Maskmel, WHISKY 30 gram
Gær 20 gram
Vand 4.50 dl
Salt 1.50 tsk
Olivenolie 1.50 spsk.

Fremgangsmåde