Bagværk
Frøsnappere
Wienerbrøds-twisters med remonce.
Frøsnappere er små, aflange snoede brød eller kager, som er smurt med borgmestermasse og pyntet med blå birkes.
En skøn og lækker bagerklassiker, som fås i mange forskellige afskygninger og størrelser – jeg har lavet min egen version, som er aflange, sprøde twisters, der er både karamelliserede og cremede.
Det er et klassisk stykke wienerbrød, som sætter mere fokus på sprødhed frem for cremethed, som man eksempelvis oplever med en klassisk spandauer.
Det er lidt ligesom med hjemmebagte tebirkes – remoncen skal helst være godt fast i det, så den ikke smelter alt for meget ud under bagning.
Især med frøsnappere, da der næsten ikke er nogen 'lukning' på den kage andet end en lille snoning.
Derfor laver jeg min borgmestermasse lidt mere tyk, så den holder på formen under bagning – masser af marcipan er tricket!
Fang opskriften på hjemmebagt frøsnapper herunder – perfekt til kaffen!
Grundopskrift til wienerdej – dej, samling og foldning
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Wienerbrødsdej, se opskriften i artiklen
1 stk
Marcipan
100 gram
Smør
50 gram
Sukker
80 gram
Kanel, stødt
1 tsk
Kardemomme, stødt
1 tsk
Blå birkes
2 spsk.
Læs også: