Bagværk

Frøsnappere

Wienerbrøds-twisters med remonce.

Frøsnappere
Frøsnappere
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 15. februar 2023

Frøsnappere er små, aflange snoede brød eller kager, som er smurt med borgmestermasse og pyntet med blå birkes. 

En skøn og lækker bagerklassiker, som fås i mange forskellige afskygninger og størrelser – jeg har lavet min egen version, som er aflange, sprøde twisters, der er både karamelliserede og cremede.

Det er et klassisk stykke wienerbrød, som sætter mere fokus på sprødhed frem for cremethed, som man eksempelvis oplever med en klassisk spandauer

Det er lidt ligesom med hjemmebagte tebirkes – remoncen skal helst være godt fast i det, så den ikke smelter alt for meget ud under bagning.

Især med frøsnappere, da der næsten ikke er nogen 'lukning' på den kage andet end en lille snoning.

Derfor laver jeg min borgmestermasse lidt mere tyk, så den holder på formen under bagning – masser af marcipan er tricket!

Fang opskriften på hjemmebagt frøsnapper herunder – perfekt til kaffen!

Grundopskrift til wienerdej – dej, samling og foldning

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Ventetid 130 min
Tilberedningstid 16 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Wienerbrødsdej, se opskriften i artiklen 1 stk
Marcipan 100 gram
Smør 50 gram
Sukker 80 gram
Kanel, stødt 1 tsk
Kardemomme, stødt 1 tsk
Blå birkes 2 spsk.

Fremgangsmåde