Græske nachos
Mashup af verdenskøkkener i en lækker snack!
Nachos er en velkendt klassiker fra både det mexicanske og amerikanske køkken, hvor man spiser sprøde tortilla-skiver toppet med ost, krydderier, grønt og salsa.
Denne gang kører vi en lidt anderledes mashup, hvor jeg blander det græske og det mexicanske køkken - nemlig med græske nachos!
Det lyder lidt som en sjov blanding - men det smager fantastisk. Grundideen er, at man udskifter tortillachips med sprøde trekanter af fladbrød.
Derefter putter man lækkert fyld på toppen - tzatziki, oliven, tomater, rødløg og sprøde tern af kartofler. Toppet med persille.
Jeg har tænkt det lidt som nachos-udgaven af gyros!
Til brødet har jeg brugt hjemmebagte græske fladbrød - men du kan også bruge pita, naan og noget helt tredje.
En skøn, lækker opskrift, som kan bruges til alt fra Super Bowl og tømmermænd - nemt og enkelt!
Fang opskriften herunder:
Græske nachos
Fusions-snack!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk græske fladbrød (se opskrift i artiklen)
- 1 stk tzatziki (se opskriften oppe i artiklen)
- 1½ dl kalamata-oliven, udstenede
- 10 stk cherrytomater
- ½ stk rødløg
- 1 stk bagekartoffel
- 2 spsk. hakket persille
Fremgangsmåde
- Lav de græske fladbrød (eller køb nogle gode) og din tzatziki klar til formålet.
- Skræl din bagekartoffel og skær den i små ensartede tern. Hæld dem i en gryde med vand og kog dem. Lad dem køle helt af. Steg dem herefter på panden i en god sjat olie i 5-6 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Skær oliven og tomat i mundrette bidder og skær rødløg i tynde strimler. Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Skær dine fladbrød i små trekanter. Smid dem på en bagerist og giv dem 5-7 minutter i ovnen, indtil de er let sprøde.
- Fordel dine fladbrød-trekanter på et fad. Fordel herefter et gavmildt lag tzatziki efterfulgt af tomater, oliven, rødløg, kartoffel-tern og hakket persille. Serveres straks.