Mandekogebogen

Græske squashfrikadeller (Kolokithokeftedes)

Sprøde sunde og nemme snacks med squash og courgetter!

Herunder finder du opskriften de græske squash-frikadeller, som er en nem og enkelt opskrift på snacks med squash, fetaost og masser af krydderurter!

Squash, zucchini og/eller courgetter er en grøntsag, der kan bruges til mange formål - men da man ofte i selvforsyningssæsonen får ret mange i køkkenhaven - så kan det af og til være svært at finde på noget at bruge dem til. Jeg plejer at bruge squash på mange forskellige måder - ofte river jeg en portion til fryseren, som jeg nemt kan tage op til en lasagne, eller også laver jeg dem eksempelvis til syltede asier. 

Men denne gang har jeg lavet de klassiske græske squash-frikadeller eller squash-fritters, som går under navnet Kolokithokeftedes.

Opskriften med den jævnt svære udtalelse er til gengæld utrolig nem at lave og giver dig nogle sprøde, saftige og velsmagende frikadeller med squash og courgette.

Man bruger mel og æg til at binde massen sammen, hvor persille og forårsløg er med til at bidrage med smagen.

De skal steges i et jævnt lag af olie på panden, men hvis du vil køre den mere sundt, så kan du vælge at lægge dem på en bageplade med bagepapir og blot pensle dem med olie og bage dem, til de er gyldne.

Nem enkelt opskrift på en hurtig snack, og med et væld af squash i haven, kan det hurtigt blive en opskrift, der udgør for aftensmad!

De smager fantastiske sammen med en god, hjemmerørt Tzatziki til at dyppe i.

Fang opskriften på græske squash-frikadeller herunder:

Her finder du opskriften på Græskarfrikadeller

Her finder du opskriften på grønkålsfrikadeller

ANNONCE
Græske squashfrikadeller (Kolokithokeftedes)
Udskriv opskriften

Kolokithokeftedes: græske squash-frikadeller

Nemme og lækre squash-snacks!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 4 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 6 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 600 gram squash, revet (inden dræning)
 • 2 stk æg
 • 5 spsk. hvedemel
 • 2 stk forårsløg
 • ½ stk rødløg
 • 100 gram fetaost
 • 1 håndfuld persille
 • ½ tsk salt + peber
 • 1 dl olie (olivenolie, solsikkeolie, rapsolie, vindruekerneolie, etc.)

Fremgangsmåde

 1. Riv din squash og hæld strimlerne i et dørslag - hæld 0,5 tsk salt i og masser det grundigt rundt. Pres så meget væske, du kan ud af din squash, hvorefter du lader den dryppe i 10-20 minutter, hvor du løbende presser væske ud undervejs. Ligesom når man dræner agurk til tzatziki.
 2. Hak forårsløg fint, riv rødløget og hak et helt bundt persille - bland det sammen med smuldret fetaost i en skål. Bland de revne, afdryppede squash-strimler i og tilsæt æg samt hvedemel, indtil den har en konsistens, hvor du kan forme dem til små boller med to skeer dyppet i vand. Tilsæt salt og friskkværnet peber - man behøver kun omkring 0,5 tsk. salt, da fetaosten også bidrager med en saltet smag.
 3. Varm olien på en pande til middelhøj varme - der skal være olie nok til, at bunden bliver dækket. Så får du det bedste resultat med sprød overflade.
 4. Læg frikadellerne i olien, når denne er varm med to skeer dyppet i lidt vand - steg dem gyldne på hver side i 3-4 minutter. Pres dem let ned med bagsiden af en ske, når de vendes. Så får de en fladere størrelse og mere overflade til sprødhed. De skal være let bløde, når du mærker på dem. Lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle inden spisning.
Del

Seneste nyt

ANNONCE