Hokkaido Fritters
Lækre græskar-frikadeller!
I kølvandet på populariteten omkring mine opskrifter på squash-frikadeller og grønkålsfrikadeller, har jeg eksperimenteret med endnu en efterårsråvare.
Nemlig græskar - i dette tilfælde specifikt et Hokkaido-græskar, men du kan bruge de fleste spisegræskar til formålet.
Hokkaido Fritters aka. græskarfrikadeller er utroligt nemme, sunde og velegnet til både aftensmad og madpakken.
De tager ingen tid at lave og kræver blot få ingredienser - krydret med rosmarin, hvidløg og ingefær. En skøn, blød og sprød mundfuld med masser af fylde og smag.
Fang opskriften herunder:
Hokkaido Fritters/Græskar-frikadeller
Nemme og lækre!
8 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 250 gram græskar (gerne hokkaido)
- 2 stk æg
- 1 dl parmesanost
- 4 spsk. hvedemel
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1½ tsk rosmarin (frisk eller tørret)
- 1 tsk salt + peber
Fremgangsmåde
- Denne opskrift giver 8-10 frikadeller - skyl din græskar grundigt. Den skal ikke skrælles, men skær blot enden og stilken af. Flæk den på midten og skrab kernerne ud.
- Riv dem på et mellemgroft rivejern og læg det i en skål - tilføj revet hvidløg, revet ingefær og rod det grundigt rundt, så alt fordeles.
- Tilføj finthakket rosmarin (hak også gerne, selvom det er tørret rosmarin, så det fordeles bedre), revet parmesanost samt salt og peber - vend det sammen med to æg og slut af med hvedemel, indtil du har en grødet masse. Har du god tid, er det en god idé at lade farsen trække smag i 30 minutter i køleskabet.
- Varm en pande op med en gavmild sjat olie - varm op til middelhøj varme og steg dem gylden og sprøde på begge sider i 2-3 minutter. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir inden servering.