Mandekogebogen

Grønkålsfrikadeller

Sprøde, sunde grøntsagsdunser!

Grønkål er en lækker kåltype, der kan give dig frisk og sundt grønt helt ind i vinteren - men det er også lidt begrænset, hvor meget man kan variere en grønkålssalat uden at blive træt af det.

Og hvis du lige mangler noget af bruge din grønkål til i perioden mellem sensommer og tiden til grønlangkål?

Så skal du helt sikkert prøve mine grønkålsfrikadeller!

I samme ånd som de uhyre populære squash-frikadeller er disse frikadeller kødfri, og med omdrejningspunkt omkring en råvare i sæson.

Grønkålsfrikadellerne er krydrede, sprøde og smagfulde - foruden finthakket grønkål bruger jeg også forårsløg, hvidløg og chili, samt spidskommen, koriander og muskat til både at spice det op og for at give det lidt associationer til grønlangkål med muskatnød.

Til at binde det sammen bruger jeg æg og hvedemel - men du kan også sagtens bruge glutenfri alternativer såsom kikærtemel. 

Grønkålsfrikadellerne kan sagtens fryses ned og gemmes i måneder.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grønkålsfrikadeller

Sprøde og krydrede!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram grønkål (ribbet og finthakket)
  • 2 stk forårsløg
  • 2 stk hvidløg
  • 1 stk rød chili
  • 100 gram fetaost
  • 2 stk æg
  • 3 spsk. hvedemel (eller glutenfri alternativer)
  • 1 spsk. sennep
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • ½ tsk salt + peber
  • ½ tsk muskatnød, revet

Fremgangsmåde

  1. Skær grønkålsbladene fri fra ribben og hak dem helt fint - hæld dem i en skål. Hak forårsløg og chili i helt små stykker og riv hvidløget ned i skålen.
  2. Smuldr din feta (eller mos den med en gaffel) ned i skålen og tilsæt krydderierne - afslut med sennep, hvedemel og æg.
  3. Rør det grundigt sammen til en ensformig 'fars' - stil den på køl i 20-30 minutter, så den både lige sætter sig og trækker en masse smag.
  4. Varm olie op på en pande ved middelhøj varme - læg små klatter af fars på panden og steg 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde samt føles faste, når du trykker på dem. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og server både varme og kolde!
Del

Seneste nyt

ANNONCE