Aftensmad
Græske squashfrikadeller (Kolokithokeftedes)
Sprøde sunde og nemme snacks med squash og courgetter!
Herunder finder du opskriften de græske squash-frikadeller, som er en nem og enkelt opskrift på snacks med squash, fetaost og masser af krydderurter!
Squash, zucchini og/eller courgetter er en grøntsag, der kan bruges til mange formål – men da man ofte i selvforsyningssæsonen får ret mange i køkkenhaven – så kan det af og til være svært at finde på noget at bruge dem til. Jeg plejer at bruge squash på mange forskellige måder – ofte river jeg en portion til fryseren, som jeg nemt kan tage op til en lasagne, eller også laver jeg dem eksempelvis til syltede asier.
Men denne gang har jeg lavet de klassiske græske squash-frikadeller eller squash-fritters, som går under navnet Kolokithokeftedes.
Opskriften med den jævnt svære udtalelse er til gengæld utrolig nem at lave og giver dig nogle sprøde, saftige og velsmagende frikadeller med squash og courgette.
Man bruger mel og æg til at binde massen sammen, hvor persille og forårsløg er med til at bidrage med smagen.
De skal steges i et jævnt lag af olie på panden, men hvis du vil køre den mere sundt, så kan du vælge at lægge dem på en bageplade med bagepapir og blot pensle dem med olie og bage dem, til de er gyldne.
Nem enkelt opskrift på en hurtig snack, og med et væld af squash i haven, kan det hurtigt blive en opskrift, der udgør for aftensmad!
De smager fantastiske sammen med en god, hjemmerørt Tzatziki til at dyppe i.
Fang opskriften på græske squash-frikadeller herunder:
Her finder du opskriften på Græskarfrikadeller
Her finder du opskriften på grønkålsfrikadeller
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Squash, revet (inden dræning)
600 gram
Æg
2 stk
Hvedemel
5 spsk.
Forårsløg
2 stk
Rødløg
0.50 stk
Fetaost
100 gram
Persille
1 håndfuld
Salt + peber
0.50 tsk
Olie (olivenolie, solsikkeolie, rapsolie, vindruekerneolie, etc.)
1 dl
Fremgangsmåde
Læs også: