Bagværk
Gulerodskage med ostecreme
Svampet og lækker gulerodskage med creamcheese-frosting
Gulerodskage findes i et væld af varianter, men den absolut bedste er pioneret af amerikanerne, der særligt har luret at en tykt glasur (frosting) på flødeost og smør, er det perfekte friske kompliment, til den svampede og krydrede gulerodskage.
Så hvis du spørger efter den bedste opskrift på gulerodskage, må svaret lyde: Gulerodskage med creamcheese-frosting!
Gulerodskage med frosting findes så også i mange varianter – mange bager den med brun farin, men denne gulerodskage er uden farin, da vi synes at gulerodskagen i kombination med ostecreme, er rigeligt sød med almindeligt bagesukker.
Denne gulerodskage har en rigtig god konsistens til den tunge topping: Den er svampet, men holder fantastisk på både fugt og form, takket være de groftrevne gulerødder. Kagen kan selvfølgelig bages og fryses ned før glasuren, men den er faktisk på sit allerbedste fra køl, når frostingen er påsmurt og kagen har fået lov at trække i køleskab natten over: Et genialt indslag til en god kop kaffe.
Tips:
I forhold til fedtstoffet, kan du egentlig vælge frit mellem en smagsneutral olie, smeltet smør eller flydende margarine. Jeg skifter selv som vinden blæser, og hvad jeg lige har stående, der skal bruges først – husk dog at bruge en smagsneutral olie, hvis du går den vej: Solsikkeolie eller vindruekerneolie er de bedste i dette tilfælde.
Bageform: Gulerodskagen kan bages i både bradepande eller en stor springform; Optimalt en Ø30 eller eventuelt en Ø28 centimeter springform for et lidt højere kagesnit.
Den færdige kage kan selvfølgelig pyntes efter fri fantasi, men vi vil gerne slå et slag for lækre tynde mandelflager, der tilføjer lidt knas til kagen, som en ekstra dimension. Eller glasuren på toppen glasur-kagen, om man vil.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Gulerod, revet
350 gram
Solsikkeolie (eller rapsolie)
3 dl
Æg
4 stk
Kanel, stødt
1 spsk.
Hvedemel
300 gram
Fint salt
1 tsk
Natron
2 tsk
Flødeost
200 gram
Smør, stuetempereret
80 gram
Vaniljesukker
1 tsk
Citronsaft (til tilsmagning)
1 spsk.
Flormelis
200 gram
Sukker
300 gram
Læs også: