Bagværk

Halvindbagt hvidløgsbrød

Snasket og sprødt!

Halvindbagt hvidløgsbrød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 2. februar 2023

Hvidløgsbrød har alle dage været en gudespise – uanset om vi snakker et lækkert indisk fladbrød penslet med ghee og hvidløg eller den helt billige hvidløgsbaguette på frost.

Det kan bare noget – uanset om man vil indrømme det eller ej!

Og jeg har eksperimenteret lidt med at lave en anderledes version, som læner sig lidt mere op af pizza-afdelingen – nemlig et halvindbagt hvidløgsbrød.

Det er i al sin enkelthed en langtidshævet pizzadej, som formes til semi-lukket calzone, som man ofte definerer som halvindbagt – hvor noget af fyldet er lukket inde, mens resten får frit udslip til varmen. 

Det giver en utrolig lækker og velsmagende hvidløgsbrød med masser af smag – fyldet er en blanding af to oste, masser af hvidløg og persille eller basilikum.

Nemt, enkelt og velsmagende – man kan enten lave det som små portionsbrød eller et gigantisk brød.

Jeg bagte min på Ooni-pizzaovn for den helt rigtige crust, men den kan sagtens laves i ovn.

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe 1 stk
Bøffelmozzarella 250 gram
Parmesanost, revet 1 dl
Persille el. basilikum, finthakket 2 spsk.
Hvidløg, revet 1.50 spsk.

Fremgangsmåde