Hvidløgsbrød har alle dage været en gudespise – uanset om vi snakker et lækkert indisk fladbrød penslet med ghee og hvidløg eller den helt billige hvidløgsbaguette på frost.
Det kan bare noget – uanset om man vil indrømme det eller ej!
Og jeg har eksperimenteret lidt med at lave en anderledes version, som læner sig lidt mere op af pizza-afdelingen – nemlig et halvindbagt hvidløgsbrød.
Det er i al sin enkelthed en langtidshævet pizzadej, som formes til semi-lukket calzone, som man ofte definerer som halvindbagt – hvor noget af fyldet er lukket inde, mens resten får frit udslip til varmen.
Det giver en utrolig lækker og velsmagende hvidløgsbrød med masser af smag – fyldet er en blanding af to oste, masser af hvidløg og persille eller basilikum.
Nemt, enkelt og velsmagende – man kan enten lave det som små portionsbrød eller et gigantisk brød.
Jeg bagte min på Ooni-pizzaovn for den helt rigtige crust, men den kan sagtens laves i ovn.
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
1 stk
Bøffelmozzarella
250 gram
Parmesanost, revet
1 dl
Persille el. basilikum, finthakket
2 spsk.
Hvidløg, revet
1.50 spsk.
Læs også: