Bagværk
Hanekam
Wienerbrød med marcipanremonce.
Wienerbrød har alle dage været en gudespise på dessertfronten – hvad enten vi snakker tebirkes eller måske en lækker hjemmebagt spandauer.
Denne gang har jeg kastet mig over endnu en klassiker fra bageren, som man ikke ser nær så tit længere – nemlig en hanekam.
Hanekam er et wienerbrød, som er fyldt med eksempelvis remonce og formet samt skåret på en måde, så den får små strittende stykker wienerdej, der ligner en hanekam til forveksling.
Når man laver sit wienerbrød som en hanekam, får man flere fordele – du kan fylde den med ekstra remonce på grund af foldeteknikken og du får små, sprøde 'strittere', som giver ekstra karamelliseret smørsmag og knas.
Der findes ikke rigtig en decideret 'ægte' grundopskrift – det er mere formen og udseendet, den skal leve op til.
Jeg har lavet min egen version af hanekam wienerbrød – og jeg har valgt at fylde den med marcipanremonce, men smæk på marcipanen.
Det gør nemlig, at remoncen og fyldet bliver på sin plads og ikke bare flyder ud og brænder på i bunden af bradepanden.
Det er nemlig en rimelig 'åben' wienerkage, hvor der er flere muligheder for remoncen at løbe ud, hvis man ikke gør den fast nok.
Herunder finder du opskriften på hjemmebagt hanekam!
Her finder du teknikken til at folde dem – sådan folder du wienerdej.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
300 gram
Mælk
200 ml
Gær
20 gram
Sukker
1 spsk.
Fint salt
0.40 tsk
Smør
150 gram
Smør
60 gram
Marcipan, revet
150 gram
Brun farin
2 spsk.
Sammenpisket æg
1 stk
Perlesukker, til pynt
4 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: