Bagværk

Hjemmebagte empanadas

Klassisk opskrift på empanadas.

Hjemmebagte empanadas
empanadas
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 5. juli 2020

Hvis du leder efter klassisk opskrift på empandas til både den hurtige sult, aftensmaden og madpakken – så kig med herunder!

Den klassiske snack, empanada, er velset herhjemme i Danmark og findes i mange forskellige versioner i alt fra Colombia til Portugal – og man kan da heller ikke andet end at være fan af et brød med fyld?

Den minder lidt om en pirog, og selvom flere variationer af empanada bruger butterdej, så er der alligevel noget lækkert om en blød, sprød gærdej i stedet for.

Herunder får du min grundopskrift på en god, nem og hverdagsvenlig dej til empanadas og et bud på klassisk fyld, som er også er børnevenligt.

Fyldet kan du frit freestyle ud fra, hvis du eventuelt har nogle rester eller lignende liggende i køleskabet – der findes også mange versioner med eksempelvis bønner, eller måske med kylling i stedet for. 

Perfekte til madpakken eller den hurtige måltid i en travl hverdag – de tager kun ca. 1 time at producere – 30 minutters hævning, 10 minutters til beredning af fyld, 5-10 minutter at samle og 16-18 minutter at bage!

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 18 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Hvedemel 250 gram
Fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.) 50 gram
Gær 15 gram
Vand 2 dl
Hakket oksekød 300 gram
Løg 1 stk
Hvidløg 2 fed
Spidskommen, stødt 2 tsk
Paprika 1 spsk.
Kartofler 200 gram
Salt + peber 2 tsk
Spidskål, fintsnittet 1 håndfuld
Æg, til pensling 1 stk
Grøntsagsbouillon, kan undlades 1 dl
Cayennepeber, kan undlades 0.50 tsk
Ærter (friske eller frosne) 1 dl

Fremgangsmåde