Mandekogebogen

Hjemmebagte grissini

Nemme, sprøde og lækre grissinier!

Grissini er en opskrift fra Torino i Italien, hvor man spiser sprøde, aflange brødpinde som snack, som tilbehør og meget andet.

De kan varieres i undelighed, men vigtigst af alt - de skal være knasende sprøde!

Herunder får du en nem opskrift på klassiske grissini - hvor jeg har lavet lidt forskelligt - nogle med barbecue-krydderi, nogle med sesam, nogle med havsalt og andre helt klassiske.

Sprøde og lækre!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grissini

sprøde og lækre!

20 portioner 1 time
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 40 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.)
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vand
  • 15 gram gær
  • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt olivenolien.
  2. Tilsæt begge meltyper og ælt det sammen - tilsæt saltet og ælt videre i hånden i nogle minutter.
  3. Ælt dejen, indtil den ikke klistrer længere - tilføj lidt mel drysset på bordet under æltningen. Lad den hæve i 35-40 minutter under et viskestykke.
  4. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Drys mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel med en tykkelse på 1 centimeter.
  6. Pensl med lidt vand, hvis du bruger krydderier eller frø - drys godt med krydderi, frø, salt eller lignende over de våde område.
  7. Skær nu aflange strimler ud på en bredde af 1-1,5 centimeter stykker med en længde på ca 25 centimeter. Det er vigtigt, at de ikke bliver tykkere end dette, da de ellers vil have en 'brødet' kerne frem for sprødhed.
  8. Rul nogle strimler til små, tynde pølser eller twist dem om sig selv. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag dem i ca. 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Du kan efterbage dem lidt igen, hvis du skulle ved et uheld have taget dem ud, inden de havde nået at blive sprøde.
Del

Seneste nyt

Annonce