Aftenen før Store Bededag betyder kun én ting.
Varme hveder med tandsmør og varm kakao!
Sådan er det bare.
Konceptet kender vi egentlig tilbage fra 1800-tallet, hvor Store Bededag var en dag, hvor man ikke måtte foretage sig noget arbejde før gudstjenesterne var slut på dagen. Bageren var også ramt af arbejdsstoppet, som ikke kunne bage i de tidlige timer af dagen – derfor blev de lavet om aftenen, og deraf begyndte man at spise lækre, nybagte hveder dagen forinden.
Og når du først har lært at bage dem selv, så er der ikke et øje tørt!
Herunder får du min bedste opskrift på, hvordan du får lækre krydrede, svampede og luftige hveder til din kakao!
Og hvis du leder efter en opskrift til hjemmelavet varm kakao? Så nap min ultranemme udgave lige her.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
500 gram
Smør
75 gram
Mælk
3 dl
Æg
1 stk
Sukker
75 gram
Kardemomme
2 tsk
Salt
1 tsk
Gær
25 gram
Læs også: