Mandekogebogen

Hjemmebagte kammerjunkere

Sprøde, lækre og smagfulde kager med den perfekte form!

Kammerjunkere hører for mange danskere umiskendeligt sammen med forår-sommerdesserten - koldskål. Nogle vælger tvebakker, andre spiser den uden 'topping' - men de små, runde kammerjunkere vinder alligevel indpas hos de fleste.

Og hvis du rigtig vil forkæle dig og dine nærmeste i sæsonens desserter, så kan du uden problemer bage dem selv.

Det giver foruden en bedre smag også mulighed for at variere i konsistens, størrelser og mængder. 

Og et af de vigtigste elementer - foruden smag og sprødhed - er selvfølgelig at få den helt rigtige facon på dem.

Du kan godt lave små kager, pebernødder eller andre størrelser - men uden en 'over' og en 'under', så er det ikke en rigtig kammerjunk, vel?

Herunder får du min opskrift på hjemmebagte kammerjunkere - med den bedste smag, sprødhed og selvfølgelig den helt ægte, gammeldags udformning!

(Her finder du opskriften på min koldskål).

ANNONCE

Hjemmebagte kammerjunkere

Sprøde og smagfulde!

70 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 40 gram rørsukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 stk æg
  • 1 dl mælk
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 tsk kardemomme
  • 70 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud. Rør dem sammen med lidt af rørsukkeret for at fordele kornene.
  2. Bland vaniljen og resten af sukkeret sammen med bagepulver, kardemomme og hvedemel i en skål.
  3. Skær smørret ud i mindre tern og tilsæt det til melblandingen. Få smørret smuldret grundigt ud i dejen lidt ligesom til en mørdej.
  4. Tilsæt revet citronskal og herefter ægget og melet. Rør massen grundigt sammen.
  5. Forvarm ovnen på 190 grader varmluft.
  6. Dejen er stadig klistret, men du kan vælge at gøre en af de følgende to ting: Enten fylder du dejen på en sprøjtepose og sprøjter små kugler ud på en bageplade med bagepapir. Eller også drysser du lidt mel i hænderne og ruller kuglerne ligesom pebernødder. Jeg har brugte metoden med hænderne.
  7. Første bagning: bag kagerne i ovnen i 12-14 minutter, indtil de er blevet gyldne og lidt mørkere i overfladen.
  8. Tag kagerne ud af ovnen og skru den ned på 150 grader almindelig ovn.
  9. Hurtigst muligt skærer du kagerne over på midten, mens de stadig er bløde og medgørlige. Brug en savtakket urtekniv for bedst resultat.
  10. Læg kammerjunkerne med den skårne side op ad på bagepapiret igen og smid dem ind i ovnen ved de 150 grader i 18-20 minutter.
  11. Lad dem køle af på en bagerist, og herefter er de knasende sprøde og klar til koldskålen!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt