Mandekogebogen

Koldskål

Simpelt, lækkert og fyldigt!

Når man kigger på opskrifter med koldskål, så findes der utallige variationer.

I sidste ende er man nødt til bare at gå efter det, man selv foretrækker - nogen vil have med og uden æg, andre med eller uden citron og nogen varierer mejeriprodukterne.

Min kære fader har endda sin helt egen opskrift, som går på 50/50 med tykmælk og piskefløde - den smager fantastisk, som du nok kan regne ud, men er også en, der giver lidt åndenød!

Jeg har lavet min egen version herunder, som trækker lidt fra alle de forskellige ting, jeg selv nyder.

Det er en opskrift uden citron - de kommer derimod via mine hjemmebagte kammerjunkere

Se med herunder:

ANNONCE

Koldskål

Lækker forårsdessert!

4 portioner 5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk æggeblomme, pasteuriseret
  • ½ stk vaniljestang
  • 3 spsk. rørsukker
  • 500 ml kærnemælk
  • 1 dl piskefløde
  • 3 dl tykmælk

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommerne, sukkeret og kornene fra vaniljestangen til en tyk æggesnaps - 5-6 minutter med en røremaskine.
  2. Bland tykmælk, fløde og kærnemælk sammen i en skål på forhånd og pisk det i æggesnapsen.
  3. Smag til og servér!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt