Aftensmad
Hjemmelavet hønsesalat/kyllingesalat
Nemt til sandwich og madpakke!
Hjemmelavet hønsesalat er en rigtig dansk klassiker af en opskrift, som kan bruges til rigtig mange ting – madpakken, sandwich, en hurtig håndmad eller måske som et lækkert element på morgenbordet til en weekend-brunch.
Men for at 'leve op til' navnet hønsesalat, så skal man jo egentlig bruge en suppehøne, hvis vi snakker de rigtige forskrifter – en dejlig, fed høne, som ligger og simrer og giver masser af smag.
(Psst. hvis du er klar på det? Så skal du bare bruge en suppehøne (ca. 2-2,5 kilo), et par porrer, knoldselleri, gulerødder, laurbærblade, vand og salt samt 3-4 timers tålmodighed!)
Men i nyere tid er det blevet mere acceptabelt blot at bruge kyllingekød til formålet – det er ikke helt den samme, dybe smag, men vi er tæt på.
Specielt hvis du koger dine kyllingebryster i bouillon med laurbær og peberkorn.
Så derfor dækker vi lige alle grænser og kalder det både Hønsesalat og Kyllingesalat.
Uanset navnet smager det helt fantastisk. Min version af hønsesalat er en lidt mere frisk version, hvor man bruger frisk estragon – det har jeg smagt på utallige brunch-restauranter, og det fungerer bare bedst i min optik.
En anden måde at gøre det på er eksempelvis at bruge hvide asparges – men i min optik bliver det bare en smule for 'kolde tarteletter'-agtigt.
Så herunder får du min opskrift på den perfekte hønsesalat – hvis du spørger mig!
Den er perfekt til rugbrød, sandwichbrød eller måske til højtider såsom påskefrokost eller en lækker anretning til weekend-morgenmaden.
Hønsesalaten eller kyllingesalaten er lavet med stegte champignon, sprød bacon (på toppen eller rørt i efter smag), estragon, cremefraiche, mayonnaise og sennep.
Kombinationen af cremefraiche og mayonnaise er, hvad der gør den ekstra cremet – men du skal gerne op på minimum cremefraiche 18% for den perfekte konsistens.
Det giver den perfekte cremede konsistens og dybe smag – fang min opskrift på hjemmelavet hønsesalat herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
300 gram
Bouillon (Kylling eller grøntsags)
500 ml
Laurbærblade
3 stk
Sorte peberkorn
10 stk
Creme Fraiche
2 dl
Mayonnaise
2 spsk.
Estragon, frisk
2 spsk.
Champignon (brune eller hvide)
150 gram
Dijon-sennep
1 tsk
Bacon, kan undlades
100 gram
Læs også: