Bagværk
Høje kanelsnegle/wienersnegle
Lækre, sprøde og snaskede kanelsnegle.
Kanelsnegle er en nem og lækker opskrift på et solidt stykke bagværk, der egner sig perfekt til alt fra aftenskaffen, desserten, madpakke-overraskelsen eller noget helt fjerde.
Kanelsnegle laves oftest på to forskellige måder – kanesnegle med gærdej og kanelsnegle med hjemmelavet wienerbrødsdej.
Den første er lidt mere 'overskuelig' og knap så teknisk – min opskrift på kanelsnegle med gærdej finder du i øvrigt lige her: Nemme kanelsnegle.
Den anden kræver, at man lige får styr på den ædle teknik med wienerbrød og de gyldne 27 lag – hjemmebag, som bar det fra bageren!
Når man først kommer i gang med at bage med wienerbrødsdej, så finder man hurtigt ud af, at det faktisk ikke er så besværligt og avanceret, som man går og tror.
Jeg har lavet en opskrift på lækre, sprøde og snaskede snegle med wienerbrødsdej – og den er ganske simpel.
Jeg eksperimenterede med at krydre wienerdejen, hvilket bare højnede smagsoplevelsen endnu mere – og jeg eksperimenterede med at bage forskellige former på sneglene.
Jeg brugte en kagering/udstikker for at opnå den famøse høje snegl, hvilket absolut blev det bedste resultat af bagningen.
OBS: du kan også sagtens lave høje snegle ud af gærdej – her skal du bare bruge samme taktik, hvor du finder en udstikker, der er ca. 1/3 større end din ubagte kanelsnegl og så bage dem i denne.
Bageren bruger nok nogle bageringe, som er designet til formålet – men du kan snildt bruge en større model af udstikkere.
Ved at indeslutte dem i en kagering, så minimerer du udslippet af remonce – der kommer selvfølgelig lidt ud i bunden, men ved at indkapsle den i en metalring, så bliver udslippet karamelliseret både i siderne og i bunden.
Fantastisk hack!
Det gør, at ydersiden bliver meget sprød, og flagerne kommer til udtryk i wienerdejen – og selvfølgelig at midten forbliver svampet, snasket og lækker.
Desuden er det lidt ligesom, når man skal bage en souffle – så skal man sørge for at smøre kanterne i formen grundigt for at den kan hæve direkte opad.
Wienerdej pakket omkring en remonce på kanel, smør og rørsukker? Ikke et øje tørt. Du kan også vælge at fylde den med lidt kagecreme, revet marcipan eller lignende – du kan gøre dem så snasket, som du vil!
Dem som blev bagt uden støtte så at sige, og blot blev bagt frit på bagepladen, blev også fantastiske, men havde mere besvær med at holde formen og ville gerne 'åbne sig'.
Jeg har lige herunder inden opskriften indsat et hurtigt trin-for-trin-forklaringsbillede til at akkompagnere tekstens forklaring af wienerdejs-udrulningen – så bliver det hele lidt mere overskueligt, når man lige har lidt visuelt at forholde sig til.
Og til sidst? Så er er det store spørgsmål jo så bare – skal der brun eller hvid glasur på?
NOTE: Opskriften er designet til at give ca. 4-6 høje snegle alt efter, hvor høje og tykke du vil have dem – men du kan uden problemer 1:1 fordoble opskriften, hvis du skal have gæster! (her skal du nok bare bruge udrulningsmålene, som jeg har brugt til Tebirkes)
Kanelsneglen i formen.
Efter bagning direkte fra ovnen.
Glasur på toppen.
Wienersnegle bagt uden form.
Billedguide til udrulning af wienerdej.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
120 gram
Gær
15 gram
Mælk
80 ml
Sukker
2 tsk
Kanel, stødt
0.50 tsk
Kardemomme, stødt
0.50 tsk
Fint salt
1 knsp.
Koldt smør
50 gram
Rørsukker
40 gram
Smør
40 gram
Kanel, stødt
0.50 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: