Alle opskrifter
Huevos Rancheros
Mexicansk morgenmad til aftensmad!
Hvis du leder efter en opskrift på en nem velsmagende og hurtig ret til aftensmad, som er børnevenlig og spækket med grøntsager? Så går du aldrig galt i byen med en hjemmelavet omgang Huevos Rancheros.
Egentlig betyder det 'Rancherens æg' og refererer til kvægfarmerne i Mexico eller cowboys på prærien, som lige skal have deres morgenmad med æg, inden de går i gang med dagens gøremål.
Det er nemlig en ret og en opskrift, som er egnet til at lave overalt, så længe du har en varmekilde – den er utrolig velegnet til at lave over bål og ude i det fri såvel som i en gryde i køkkenet.
Masser af grøntsager som svitses af og toppes med hakket tomat og krydderier såsom spidskommen og koriander – og så klækker man friske æg ned i blandingen, som bliver dampet og tilberedt via varmen fra grøntsagerne under.
I Mexico spiser man ofte Huevos Rancheros til morgenmad, men den velsmagende ret egner sig til alle dagens måltider – den er spækket med frisk grønt og saftige æg. Og så er den utrolig nem at lave og passer stort set sig selv.
Et godt fif til, hvordan du sørger for, at dine æg til dine Huevos Rancheros forbliver smilende og lækre?
Smid enten et låg eller et stykke stanniol over dem, når du har smidt dem på panden – det gør, at overfladen bliver dampet og tilberedt samtidig og du derfor ikke ender med at overtilberede dine æg fra bunden af, inden hviden har sat sig.
Skal det være rigtig lækkert, så tilføjer man lidt hjemmelavet grøn salsa, avocado, guacamole eller måske lidt cremefraiche for at gøre det mere moderne mexicansk.
Herunder får du en nem opskrift, hvor krydderiet sidder lige i skabet – både som tekst og videopskrift!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Peberfrugt
3 stk
Røde bønner, dåse
2 dl
Tomater
4 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Rød chili
1 stk
Spidskommen, stødt
1 tsk
Koriander, stødt
1 tsk
Cayennepeber
0.50 tsk
Fransk æblecidereddike
2 spsk.
Bouillon
200 ml
Salt
1 tsk
Peber
1 tsk
Æg
4 stk
Læs også: