Aftensmad

Indisk Korma

Nem indisk opskrift på chicken korma med kylling.

Indisk Korma
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 12. maj 2020

Hvis du er lækkersulten efter en opskrift på indisk, så er en kylling Korma vejen frem – det er en nem og velsmagende indisk simreret, som du både kan lave som nem hverdagsmad eller nørde i dybden med flere krydderier.

Den findes i utallige variationer, men herunder får du min opskrift på Chicken Korma – den er afbalanceret, ikke for stærk, cremet og giver et ordentligt spark på smagsløgene!

Opskriften finder du herunder i modulet – og så kan du passende servere et lækkert stykke naanbrød til!

Skal det gå rigtig stærkt – travl hverdag, men stadig god velsmag?

Så kan du lave en lynversion af den og stadigvæk bevare meget af velsmagen:

Lynversionen får du lige hurtigt her:

Hak 1 løg og 2 hvidløg og svits dem i olie ved middelvarme. Tilsæt 1 spsk. garam masala, 1 spsk. revet ingefær og 1 tsk. karry og dernæst 2 kyllingebryster skåret i tern. Når kyllingen er tilberedt, tilsættes 1 dåse hakkede tomater og en 1 dåse kokosmælk. Smag til med salt og peber og lad det simre i 15-20 minutter, mens du koger ris. 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst 400 gram
Gurkemeje, stødt 1 tsk
Yoghurt Naturel 1 dl
Hvidløg 3 fed
Ingefær, revet 2 spsk.
Garam Masala 1 tsk
Kardemomme, kan undlades 0.50 tsk
Koriander, stødt 1 tsk
Spidskommen, stødt 1 tsk
Løg 1 stk
Laurbærblade 2 stk
Karry 2 tsk
Kanelstang, kan undlades 1 stk
Kokosmælk, dåse 1 stk
Hakkede tomater, dåse 1 stk
Salt + peber 1 tsk
Cashewnødder 1 håndfuld
Korianderstilke 1 håndfuld
Lime, økologisk 0.50 stk

Fremgangsmåde