Is-sandwich er en nem og lækker måde at pifte din dessert op på, og du kan både lave dem med hjemmelavet is eller en god købe-is.
Is-sandwich er egentlig bare en 'sandwich' i det søde køkken, hvor man svøber en god is i kagebunde – og bunden kan du variere i det uendelige.
Jeg har tidligere i en julesæson lavet issandwich med vaniljekranse – og denne gang har jeg kastet mig over en klassisk brownie med chokolade.
Du har sikkert før stået over for det dilemma, når du er på restaurant og ude at spise – skal jeg vælge is eller kage til min dessert?
Her får du det bedste fra to verdener i en og samme kombination!
Is-sandwich med brownie giver en cremet, blød og svampet bund med chokolade, der passer perfekt til en omgang vaniljeis med hakket chokolade – jeg piftede min vanilje-is op med mintchokolade for at gøre det lidt After Eight-agtigt, men du kan vælge den chokolade, du foretrækker – lys chokolade, hvid chokolade, mørk chokolade, orange-chokolade og meget mere.
Brownie går også rigtig godt sammen med eksempelvis frugt og syrlighed, så hvis du ikke er til vanilje og chokolade, så kan du prøve at udskifte med en jordbæris, en sorbet eller noget helt tredje.
Tricket til min opskrift på browniebunde er, at de skal have lige tilpas nok til, at de både er svampede og faste – det duer nemlig ikke som bund, hvis din brownie er helt blød og snasket, som man normalt gerne vil have ved en klassisk opskrift på brownie.
Her skal der være lidt mere fasthed og bid.
Hvis du vil lave isen til is-sandwich fra bunden, så følg min nemme opskrift på vaniljeis – men en god købeversion er også helt fint og gør det også nemmere og hurtigere.
To brownie-kager omkring vaniljeis? Så synger fuglene!
Det er kombineret brownie-dessert med is i sig selv.
Efter du har skåret eller udstukket dine is-sandwich, så kan du blot opbevare dem i en lille boks eller en frysepose – eller du kan vælge at pakke dem ind enkeltvis i en lille frysepose, så du hurtigt kan tage en enkelt op til familien, børnene eller den lille sult.
Holdbarheden i fryseren er længe, men kvaliteten af is bliver forværret, jo længere de ligger – så kommer de til at krystallisere.
Så sats på at få dem spist indenfor et par måneder – hvis de overhovedet holder så længe!
Fang opskriften på is-sandwich herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Æg
2 stk
Hvedemel
100 gram
Brun farin eller Mørk muscovadosukker
1 spsk.
Kakaopulver
1 spsk.
Mørk chokolade
100 gram
Rørsukker
150 gram
Smør
100 gram
Vaniljeis (hjemmelavet eller god købeversion)
1 l
Hakket mintchokolade, kan undlades
50 gram
Fremgangsmåde
Læs også: