Mandekogebogen

Kapsalon - hollandsk kebabmix

Pommes frites og kebab!

Kapsalon er en opskrift på en hollandsk kebab-mix, hvor man laver en lækker tallerkenfuld fritter med ost, salat og kebab på toppen.

Simpelt, nemt og lækkert - det er en meget populær form for streetfood i Holland, som blev opfundet eller skabt tilbage i Rotterdam i 2003. 

Selve navnet Kapsalon er hollandsk for 'frisørsalon', og henviser til en af opfinderne bag retten, som - ja, du gættede det - arbejdede som frisør. 

Selve retten er en af eksemplerne på Hollands multikulturelle samfund, hvor man kombinerer elementer fra forskellige madkulturer.

Og i sidste ende smager det bare herligt!

Jeg har lavet min version af Kapsalon, hvor man laver runde fritter, også tit kaldet Cottage Fries, toppet med frisk salat og hjemmelavet kebab. 

Retten består af sprøde og cremede pommes frites, sprød salat, spicy kebab - og evt. en lille hurtig dressing på toppen af cremefraiche med revet hvidløg og estragon. 

Opskriften på krydderiet til kebab-kødet finder du her: Kebab.

Følg med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kapsalon - den hollandske kebabmix

1 portion 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 4 stk mellemstore kartofler
 • 1 håndfuld salat, finthakket
 • 2 stk tomater
 • ½ dl agurk, skåret i skiver
 • 200 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
 • 2 spsk. kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)
 • 3 stk gouda, i skiver
 • 200 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

 1. Start med at skære dine kartofler ud i 0,2-0,5 cm skiver - du bestemmer selv, om du ønsker skrællen fjernet. Kog dem i en gryde med vand i ca. 8 minutter. Tag dem herefter op og afkøl dem helt.
 2. Snit salat, agurk og tomat, så det er klar til senere - lav også dressingen, hvis du ønsker den hjemmelavet (1 dl. cremefraiche, 1 tsk. estragon, 2 fed revet hvidløg).
 3. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Skær dit kød ud i helt tynde skiver og vend dem med kebab-krydderiet - steg det i nogle minutter på en pande med olivenolie ved høj varme.
 4. Varm fritureolien op til ca. 150-155 grader og smid de afkølede skiver at kartoffel i gryden - steg dem gyldne og let sprøde i ca. 6-8 minutter.
 5. Afdryp fritterne på køkkenrulle og læg den i et fad - smid et par skiver gouda på toppen og sæt fadet i ovnen i 4-5 minutter, indtil osten er let smeltet.
 6. Tag fadet ud og top med salat, tomat og agurk efterfulgt af stegt kebab og dressing. Spis!
Del

Seneste nyt

Annonce