Mandekogebogen

Hjemmelavet kebab

Til pizza, pita eller bare en hurtig snack!

Leder du efter en nem og hurtig opskrift på hjemmelavet kebab? Så går du ikke galt i byen med denne nemme udgave af kebab. 

Kebab er altid i top 5 over ting, man har lyst til, når man er på vej hjem fra byen, har tømmermænd eller bare er lækkersulten! Og man behøver ikke, at have en döner grill rotisseri (reklamelink). 

Og det er faktisk ikke så svært at kreere derhjemme - det kræver nogle grundkrydderier i huset, og derfra er det bare at fortolke løs både på smag, konsistens og kød.

Det kan være ret mange krydderier at være i besiddelse af, så derfor er de allervigtigste smagssammensætninger disse:

Kanel, paprika, cayennepeber og spidskommen. Disse krydderier giver en god bund og basis-smag af den form for kebab, vi er vant til her i Vesten ved pizzamanden. 

Herfra kan du freestyle løs - jeg har lagt mit bud på en solid krydderiblanding ind i bunden af artiklen - men foruden disse krydderier (eller i erstatning af mine bud), så kan du også bruge stjerneanis (stødt), chiliflager, muskatnød, allehånde eller stødte nelliker).

Herunder får du en hurtig udgave af, hvordan du kan lave kebab på ingen tid - skulle du have god tid på hånden, så kan du smide 400 god, fed yoghurt  i en skål sammen med kødet og krydderierne og lade det marinere i 12-24 timer. Herefter steges det på en pande og serveres rygende varmt!

Kødet kan bruges til mange formål - durum, pita-kebab, shawarma, burritos eller bare til en god salat. 

Kødet kan være mange forskellige udskæringer - ribeye-bøffer, okseinderlår, kalvecuvette og meget mere - tricket er at få skåret det meget tyndt. Det kan du eventuelt gøre nemt ved at fryse kødet let ned, så er det mere fast, når du skal skære papirstynde skiver af det.

Du kan også vælge at bruge alt fra oksekød, svinekød og lammekød - eller endda kylling, selvom det dog giver et lidt anderledes udtryk. 

Tidspresset? Se med herunder for at få en nem hverdagsudgave af kebab med stor velsmag!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavet kebab

Krydret og lækkert!

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 300 gram okseinderlår, lammefilet etc.
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk koriander, stødt
 • 1 tsk ingefær, stødt
 • 1 tsk sellerisalt
 • 1 tsk løgpulver, kan undlades
 • 1 tsk cayennepeber
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk peber
 • 2 stk hvidløg
 • 2 spsk. olivenolie
 • 4 dl yoghurt, kan undlades
 • 1 tsk spidskommen, stødt

Fremgangsmåde

 1. Alt efter hvilket stykke kød, du bruger, så skal du skære det ud i små strimler og lægge det i en skål. Skulle du eksempelvis have en rest af en stegt culottesteg eller lignende, så kan du blot skære dette i mindre stykker og bruge til marinaden.
 2. Bland alle krydderierne sammen med olivenoliven - bruger du friske frø, som skal stødes, så giv dem lige lidt varme på panden for at trække olierne ud.
 3. Nu kan du (hvis du har god tid) tilføre yoghurt og lade det trække natten over - og ellers kan du blot lade det marinere i 30 minutter.
 4. Hvis du har en grill, så giver det i sidste ende den bedste smag - her kan du sætte kødet på spyd og give det et par minutter på flammerne. Hvis ikke, så steg dem på en varm pande, indtil det er gennemstegt - hvis du bruger rester af kød, som allerede er stegt, så giv det varme, indtil det er lidt sprødt.
 5. Server i pita, på en pizza eller noget helt tredje - krydret, smagfuldt og perfekt til tømmermænd!
Del

Seneste nyt

ANNONCE