Mandekogebogen

Kartoffelpizza

Den perfekte kartoffelpizza.

En kartoffelpizza er en simpel og lækker opskrift, som med få ingredienser giver en sprød, cremet og velsmagende pizza - enten som et alternativ til kød på pizza eller bare fordi, at den smager så vanvittigt godt. 

Kartofler er en meget alsidig rodfrugt og giver en masse konsistens og smag til en pizza nærmest af sig selv - det eneste du bare skal bruge yderligere, er lidt til at creme pizzaen op og pifte den op med en enkelt krydderurt.

Når jeg laver pizza, så laver jeg altid 2-3 forskellige varianter - og 9 ud af 10 gange har altid en kartoffelpizza med. 

Og en anden god ting ved kartoffel på pizza er, at det er vanvittig budgetvenligt.

Du behøver kun 2-3 almindelig størrelses kartofler til at dække en klassisk pizza.

Tricket til at lave den perfekte kartoffelpizza er følgende grundregler:

1) Kartoflerne skal være så tynde som muligt 

Fang dit mandolinjern eller en skarp kniv og tålmodighed! De papirtynde skiver gør, at kartoflen bliver cremet. 

2) To slags oste

Den vigtigste ost til pizzaen er enten frisk mozzarella eller ricotta - den skal lægges under kartoflerne, så den ikke bliver mørk og tør, men derimod bliver smeltet og snasket. Derefter kan du så toppe pizzaen med enten mozzarella igen eller friskrevet parmesanost eller vesterhavsost.

3) Rosmarin 

Kartofler og rosmarin er bare gode venner - og på en pizza kommer det endnu mere til udtryk. Du kan både bruge tørret og frisk rosmarin, hvor du dog får mest smag ud af friske. 

4) Høj varme, kort tid

På den måde får du sprød bund, perfekte kartofler (grunden til, at de skal være tynde) og stadig cremede og smeltende ost. Gerne bagestål - 250+ grader ovn i 12-14 minutter. 

5) Sprød pizzadej 

Det er selvfølgelig en grundlæggende ting for alle pizzaer, at du skal have en god grunddej. Og om du vil have sprød eller napolitansk, det bestemmer du selv - men jeg vil anbefale en bund med et højt tørstofindhold i, så den bliver sprød. Det gør kartoffelhapserne ekstra lækre, når du har kontrasten mellem bagt kartoffel med smeltet ost og den knasende sprøde bund. 

Opskrift på en grund-pizzadej med sprødhed.

6) Bagekartofler er ikke nødvendige

 Du kan bruge stort set alle slags kartofler, så længe de er skåret tyndt. 

7) Bagestål for ekstra sprødhed

Jeg bruger altid bagestål til en pizza, som skal være tynd og sprød. Det fordeler varmen bedre og bombarderer pizzaen fra alle sider! 

Fang et bagestål her (*reklamelink).

Følg opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kartoffelpizza

Ægte klassiker!

3 portioner 19 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 14 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk pizzadej (fang min opskrift længere oppe i artiklen)
  • 4 stk mellemstore kartofler
  • 3 spsk. rosmarin (frisk eller tørret)
  • 250 gram frisk mozzarella eller ricotta
  • 50 gram vesterhavsost/parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 240 grader (30 minutter før tid, hvis du bruger bagestål). Rul dejen ud til 3 cirkler i pizzastørrelse - dejen i min opskrift giver 3 pizzaer af almindelig størrelse.
  2. Skræl kartoflerne og riv dem på mandolin-jern så tynde som muligt.
  3. Fordel ricotta eller frisk mozzarella i stykker på pizzabundene - læg skiverne af kartoffel ovenpå i et jævnt lag, som ikke overlapper. Drys med lidt salt.
  4. Drys med rosmarinen og top af med revet parmesan eller vesterhavsost. Smid dem enkeltvis i ovnen og bag dem 14-15 minutter, indtil den er gylden på toppen. Med bagestål smider du den ind med bagepapir med en bagespade i 10-12 minutter.
Del

Seneste nyt

ANNONCE