Aftensmad
Katsu Sando: japansk sandwich med paneret gris
Sprødt, snasket og lækkert!
Det japanske køkken gemmer på en utrolig lækker opskrift på en sandwich, som er meget simpel men meget velsmagende.
Den går under navnet Katsu Sando og er en sandwich med blødt brød og pankopaneret gris eller oksekød.
Selve udskæringen kan variere meget – en klassiker er en svinekotelet, men du kan også trylle lidt med eksempelvis sortfodsgris a la secreto eller presa-udskæringen.
Fyldet derudover kan varieres i det uendelige – du kan eksempelvis bruge japansk mayo og lidt fintsnittet hvidkål.
Jeg vælger at bruge sriracha eller almindelig chilisauce og fintsnittet forårsløg – det giver en fin lille dybde på smagen og et lækkert spicy samspil med den fede gris.
Brødet er i den mest klassiske version lavet på Shokupan – det luftigste, hvide toastbrød du nogensinde har oplevet – og den er overraskende nem at lave selv. Du kan fange min opskrift på Shokupan her.
Du kan også sagtens bruge et par skiver surdejsbrød, toastbrød eller noget helt tredje. Så længe det er blødt og ikke fuldkorn.
Det skal være blødt fra brødet og sprødt fra kødet!
Fang min version af en klassisk Katsu Sando herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvidt brød uden skorper (eks. Shokupan, surdejsbrø, toastbrød, etc.)
4 stk
Svinekotelet el. sortfodsgris (Secreto el. Presa)
200 gram
Æg
1 stk
Panko-rasp
2 dl
Hvedemel
2 spsk.
Sriracha, chilisauce
1 spsk.
Forårsløg
3 stk
Smør, til stegning
50 gram
Fritureolie/solsikkeolie
2 dl
Læs også: