Mandekogebogen

Koteletter i fad: Den klassiske opskrift på nem dansk aftensmad

Den evige klassiker af en opskrift i det danske køkken!

Koteletter i fad - så bliver det ikke mere klassisk, dansk og familievenligt!

Det er egentlig bare et fad med koteletter, som bliver brunet af og krydret med salt og peber - og derefter svøbt i en sauce lavet med hakkede tomater, paprika og fløde.

Det fungerer bare - og så er det så nemt, at du kan lave koteletter i fad til aftensmad på en travl hverdag på blot 30 minutter.

Der er nogle få ekstra smagsgivere, som ofte er obligatoriske for at lave den perfekte koteletter i fad - det er bacon, champignon, løg og hvidløg. 

Derudover kan man godt freestyle lidt med ingredienserne - eksempelvis cocktailpølser, som gør koteletter i fad til en endnu mere familievenlig og børnevenlig opskrift.

Eller måske lidt peberfrugt eller røget paprika.

Tricket til den perfekte koteletter i fad er at lave saucen koge lidt ekstra ind, inden den hældes over koteletterne - og saucen skal ikke bare være hakkede tomater og fløde, som koger panden af.

Saucen skal 'infuseres' med smag fra de andre råvarer - så det handler om rækkefølge!

Og så er det helt op til dig, hvor fed fløden skal være - jo federe jo bedre, hvis vi snakker smag, men skal det være sund aftensmad, så kan du tage den lette version og stadig få en god smag. 

Koteletter i fad er en opskrift, vi har fået rigtig meget i min familie, da jeg var barn - den mætter mange mennesker og tager ingen tid. Og ja selvfølgelig, så smager den skønt!

Det har været en favorit hos danskerne i efterhånden mange årtier - og når man kombinerer smagen, nemheden og tiden man bruger på opskriften? Så er det en opskrift dedikeret til madplan!

Hvordan du vælger at servere dine koteletter i fad, er op til dig - den klassiske måde er at servere dem til hvide ris, men et godt brød kan også bruges. Eller måske en grøn salat ved siden af som tilbehør.

Det er en opskrift, hvor alle kan følge med og sværhedsgraden er utrolig lille - du kan nærmest ikke gå galt i byen med den. Det er nem og lækkert at lave, og så kan du enten købe en pakke med 4 koteletter i køledisken, som svarer til et par voksne personer, eller du kan købe den større familiepakke til børnefamilien. Både almindelige koteletter og fadkoteletter kan bruges. 

Fang min klassiske opskrift på koteletter i fad herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Koteletter i fad: Den evige klassiker

Nem familievenlig mad!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 4 stk koteletter/fadkoteletter
 • 100 gram bacon, tern
 • 1 stk hakkede tomater, dåse
 • 1 stk brune eller hvide champignon, 1 bakke
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 dl fløde
 • 1½ spsk. paprika

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen på 200 grader. Krydr dine koteletter med salt og friskkværnet peber på begge sider. Skær dine champignon i skiver og hak løg og hvidløg fint.
 2. Hæld bacon på en varm pande og steg det, indtil det begynder at tage farve - det behøver ikke at være sprødt. Løft ternene op af panden uden at få fedtet med.
 3. Brun nu dine koteletter i baconfedtet i 1-1,5 minutter i alt på begge sider. Læg dem i dit fad.
 4. Smid løg og hvidløg på panden - hvis baconfedtet er reduceret for meget, tilsætter du en spiseskefuld smør. Sautér et par minutter - nu kan du enten vælge at svitse dine champignon på sin egen pande for at brune den ekstra for smag, eller smide dem til løgene og lad den stege og smide væske i 2-3 minutter.
 5. Hæld hakkede tomater og fløde over løg, hvidløg og champignon og tilsæt igen bacon samt paprika og salt og peber - lad det simre 5-6 minutter ved højt blus under omrøring. Smag grundigt til. Når smagen sidder i skabet og saucen er kogt lidt ind, hælder du det over koteletterne og smider fadet i ovnen.
 6. Giv det 20 minutter i ovnen og server det rygende varmt til en omgang nykogte hvide ris.
Del

Seneste nyt

ANNONCE