Mandekogebogen

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Nem aftensmad med 10 forskellige opskrifter til hverdagen.

Nem aftensmad er ikke altid lige nemt at finde på - Du kender det sikkert: Du står nede i supermarkedet og har ikke lige overskuddet til at finde på det helt store mad-eventyr på en travl hverdag.

Eller du er måske kommet sent hjem og skal bare lige hurtigt have handlet ind. 

Det skal være nemt og lækkert - men hvordan?

Vi har gjort det nemt for dig.

Men ikke nemt på den måde, at du er tvunget til at spise de kedelige, gængse hverdagsmåltider eller gamle travere.

Eller skal gå på kompromis med smag og ingredienser, bare fordi du er tidspresset eller mangler inspiration.

Vi har fundet en række nemme opskrifter til dig, der elsker god smag, god madlavning og gerne nogle nye smage i hverdagen.

Nemme opskrifter, som dykker ned i forskellige madkulturer, ingredienser og metoder til tilberedning, som ikke blot giver dig nem velsmag i hverdagen, men også sørger for, at du måske udvider din viden om, hvordan man kan trylle et nemt måltid frem med forskellige teknikker.

Her er opskrifter på gamle, danske klassikere lige så vel som en rundtur rundt i gadekøkkenet i verdens afkroge - velsmag, nemme opskrifter og hurtige fremgangsmåder.

Nogle opskrifter er nemme på den måde, at de tager under 30 minutter at kreere, mens andre er nemme på den måde, at de bare passer sig selv, mens de simrer og du kan gøre alle de andre ting, som du skal nå på en travl hverdag.

Herunder finder du inspirationen til en solid omgang aftensmad på den nemme måde.

ANNONCE
Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Tyrkisk pide

- lækre, tyrkiske pizza-agtige madbrød!

Find opskriften her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Orange Chicken

Nem, lækker og syndig lille klassiker fra det asiatiske køkken!

Find opskriften her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Vietnamesisk Pork Bowl

Lækkert kød med ris på 15 minutter!

Find opskriften her.

ANNONCE
Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Fyldte, bagte butternut squash

Sundt, nærende, nemt og utrolig lækkert!

Find opskriften her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Chicken Cacciatore

Skøn italiensk klassiker med kylling og tomat!

Fang opskriften her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Katsu Karry

Sprød kylling og cremede karrynudler!

Find opskriften her.

ANNONCE
Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Indisk Korma

Findes både i en lynversion og den med god tid!

Fang opskriften her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Millionbøf

Den evige klassiker lavet til perfektion!

Fang klassikeren her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Calzone

Indbagte godter med kødsovs og spaghetti!

Find opskriften her.

Nem aftensmad: 10 opskrifter med inspiration til nemme hverdagsretter

Stegt tofu

Inspiration til, hvordan du bruger tofu i hverdagskøkkenet!

Fang tricket her.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Nem aftensmad: 10 opskrifter på nemme hverdagsretter

Inspiration til nem hverdagsmad!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram svinefars
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk rød chili
  • 2 spsk. fishsauce
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 håndfuld forårsløg og bønnespirer, til pynt
  • 2 dl hvide ris
  • ½ stk lime, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Fang 10 lækre opskrifter på nem aftensmad oppe i artiklen! Herunder får du opskriften på Vietnamesisk Pork Bowl!
  2. Start med at hakke 1/2 chili, hvidløg og løg helt fint og blande det sammen med den revne ingefær. Sæt vand over til risene, som oftest skal koge 10-15 minutter.
  3. Varm en wokpande op på høj varme med lidt olivenolie - når den er brandvarm hældes løg-blandingen i og sauteres i nogle minutter, indtil de tager lidt farve.
  4. Hæld svinefarsen i og svits det, mens du hakker det i mindre stykker - når det har fået den brunlige farve og er nogenlunde tilberedt, så tilsættes fishsauce og brun farin.
  5. Lad det svitse videre i nogle minutter, hvor du af og til vender kødet sammen - det bliver brunt og karamelliseret, når væsken forsvinder og kødet cremes ind i saucen. LAd den simre, indtil farven er mørk og konsistensen er tyksnet. Top af med saften fra en halv lime og smag til.
  6. Server den rygende varmt på fordelt i to skole med lige dele nykogte hvide ris og toppet af med fintsnittet forårsløg, bønnespirer og skiver af den sidste halve chili.
Del

Seneste nyt

Annonce