Mandekogebogen

Calzone

Indbagte lækkerier!

Calzone har haft sin storhedstid i 80'erne, men den holder stadig hundrede procent.

I al sin enkelthed er det 'bare' indbagt pizza - men mulighederne for at freestyle på indholdet er uendelige.

Jeg har i min barndom fået utallige simple, lækre calzones, og herunder får du en nem hverdagsopskrift på den indbagte sag.

Fang opskriften på tomatsaucen, som skal bruges til fyldet. 

Opskriften giver to store calzones - de skal nemlig være rigtig store!

ANNONCE

Calzone

Indbagt pizza!

2 portioner 35 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 ml tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 150 gram spaghetti
  • 100 gram mozzarella
  • 250 gram hvedemel
  • 30 gram groft rugmel
  • 2½ dl vand
  • ½ tsk salt
  • 15 gram gær
  • 1 stk æg, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt de to meltyper og ælt dejen i 10-12 minutter, gerne på køkkenmaskine. Den skal slippe skålen og krybe omkring dejkrogen. Rugmel kan udskiftes med andre fuldkornstyper - og du kan sagtens køre udelukkende hvedemel.
  2. Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på. Form dejen til en bold og lad den hæve i en time under et fugtigt viskestykke.
  3. Kog spaghettien efter anvisningerne og lad det køle en smule af. Bland tomatsaucen sammen med pastaen.
  4. Når dejen er hævet, fordeles den i to portioner - rul dem ud til to store cirkler.
  5. Læg fyldet på hver halvdel af de to cirkler og top med osten - læg den modsatte side indover den anden, og luk grundigt sammen i kanten med en gaffel. Pensl med et sammenpisket æg.
  6. Forvarm ovnen til 210 grader og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil overfladen er gulden.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt