Mandekogebogen

Pizza Fritta

En anderledes måde at tilberede pizza på!

Pizza Fritta - den friturestegte pizza er en opskrift, du måske ikke har stødt på før, men absolut en pizza-opskrift, du ikke vil glemme lige foreløbig!

Italiernes pizza findes i mange forskellige afskygninger - hvad enten man er til de helt simple napolitanske med den perfekte dej og blot nogle få ingredienser på toppen, eller man er fan af de mere 'fyld-holdige' slags.

Men af de helt klassiske måder at lave en italiensk pizza på, er faktisk ved at friturestege den.

Ja, det lyder en smule mærkeligt, men det er faktisk en klassisk måde at tilberede pizza på, som blev skabt efter 2. Verdenskrig.

Samfundet var hårdt ramt økonomisk og pizza blev en luksus for mange - netop fordi man ofte skulle bruge stenovns eller træfyrede ovne til at få den napolitanske pizza.

Så man skulle finde på en billig måde at få pizza-opskriften i hus på - uden at gå på kompromis med smagen.

Da olie var en billig råvare, blev Pizza Fritta en virkelighed. 

I al sin enkelthed tilbereder man en Pizza Fritta på en af to forskellige måder - enten pakker man pizzaen sammen som en slags Calzone og friterer den, eller også ruller man pizzadejen ud til en cirkel, som man ville gøre med en normal pizza - men så friturestege bunden på forhånd og derefter tilføje tomatsauce, fyld og alskens lækkerier.

Jeg vælger at bruge den første metode, når jeg laver Pizza Fritta, da det giver en helt anden konsistens.

Du får den tynde, sprøde skorpe efterfulgt af en nærmest donut-agtig og luftig konsistens - mens fyldet er cremet, varmt og velsmagende.

Dette er en nem og enkelt grundopskrift på Pizza Fritta, men du kan vælge at variere fyldet i lige så høj grad, som du gør, når du skal lave pizza.

Det er nemt, hurtigt, billigt og enkelt - og så smager det helt forrygende. 

Fang min opskrift på friteret pizza aka. Pizza Fritta herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pizza Fritta

Friturestegt italiensk pizza!

4 portioner 3 timer, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 270 gram hvedemel (gerne tipo00)
  • 2 dl vand
  • 15 gram gær
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 150 gram frisk mozzarella eller ricotta
  • 50 gram parmesanost el. vesterhavsost, revet
  • 1 håndfuld frisk basilikum, kan udelades
  • 5 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Hvis du ikke har lavet tomatsaucen på forhånd, så skal den blot laves ud fra opskriften længere oppe i artiklen og køles af.
  2. Opløs gær i vandet og tilsæt olivenolie - tilsæt nu hvedemelet efterfulgt af saltet og ælt det grundigt i 10-12 minutter, indtil det slipper skålen.
  3. Skrab dejen ud i en oliesmurt skål og stil den til hævning i køleskabet i 3 timer.
  4. Efter hævning skrabes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og deles i 4 stykker - hvert stykke strækkes nænsomt med hænderne eller skubbes ud med fingrene, så du får en flad cirkel ligesom til pizza - dog ca. halv størrelse på diameteren af, hvad en normal pizza fylder. Undgå at bruge kagerulle, da du presser alle luftboblerne ud.
  5. Fordel ostene og tomatsaucen og basilikum (hvis du bruger det) på den ene side af cirklen - luk cirklen sammen og klem samlingen grundigt sammen. Lad dem hæve, mens du varmer olien op til ca. 170 grader.
  6. Når olien er varm, steger du 1-2 styk af gangen i nogle minutter i alt, indtil de har fået en pæn gylden farve og føles sprøde, når du banker på den med en hulske. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  7. For at bevare sprødheden skal de spises indenfor 30 minutter - men de kan også gemmes til senere, fryses ned og genopvarmes.
Del

Seneste nyt

Annonce