Mandekogebogen

Creme Fraiche dressing: nem alsidig opskrift

God til burger, salat og meget andet!

Cremefraiche eller Creme Fraiche er en solid spiller på køkkenet, når man skal lave en simpel og lækker dressing - uanset formålet fungerer dette mejeriprodukt altid godt til at bidrage med smag, konsistens og dybde til mange ting.

Og så danner Creme Fraiche base for en masse smag, da den er meget neutral i smagen og dermed kan pimpes med mange smagsgivere - hvad enten vi snakker krydderier, krydderurter eller noget helt tredje.

Creme Fraiche fås i mange forskellige varianter i forhold til mængden af fedt - jo federe cremefraichen er, jo bedre står den på egne ben.

En fed creme fraiche er eksempelvis rigtig god til dip - hvad enten du laver hjemmelavet dip eller bruger den gode Holiday Dip eller Dild Dip.

En lidt tyndere Creme Fraiche er rigtig god at bruge til retter, hvor det skal tynde tingene lidt op - eksempelvis sammen med mayonnaise i en kartoffelsalat eller til en guacamole, hvor den sarte avocado-smag ikke skal overdøves.

Creme Fraiche Dressing kan bruges til rigtig mange formål - og du kan bruge den til mange forskellige opskrifter.

Nederst i artiklen finder du min klassiske opskrift på cremefraiche dressing, som kan bruges til burger, dressing, dip og meget andet - den er meget alsidig, fordi den er nem og simpel.

Her er også lige et par hurtige eksempler på, hvad du kan bruge din Creme Fraiche til, når der skal laves forskellige dressinger:

Hjemmelavet Thousand Island Dressing: Creme Fraiche, ketchup, paprika, syltede agurker, hvidløgspulver og lidt citronsaft og salt og peber.

Tatarsauce: Creme Fraiche, kapers, dild, purløg og sennep.

Kartoffelsalat: Fang opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat.

Dressing til laks: Creme Fraiche, dild, citronsaft, sukker og cornichoner.

Karry-pastasalat: Cremefraiche, mayonnaise, karrypulver, ærter, salt og peber.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Creme Fraiche Dressing

Nem og alsidig!

4 portioner 5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 spsk. sennep (sød, dijon eller honning-dijon)
  • 1 håndfuld frisk krydderurt efter smag (gerne enten dild, estragon eller purløg)
  • ½ tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Hak krydderurterne og bland alle ingredienserne grundigt sammen og smag til, så det passer i syre, sødme og salt - dette er en klassisk nem og enkelt creme fraiche dressing, som kan bruges til mange ting. Den danner basen, så du eksempelvis kan bruge den til burger, salater eller noget helt tredje - eller pifte den op med andre ting!
Del

Seneste nyt

Annonce