Mandekogebogen

Kartoffelsalat

Klassisk tilbehør med kartofler!

Kartoffelsalat er en ægte klassiker, som vi danskere elsker at spise om sommeren som tilbehør til grillmad og sommermad.

I al sin enkelthed er en kartoffelsalat jo 'bare' nykogte kartofler vendt i en urtecreme - men med lidt finjusteringer på cremen og med de rigtige krydderurter, så kan det smage helt fantastisk.

Kartoffelsalat går godt sammen med en steg på grill, grillpølser eller måske en omgang spareribs - den er perfekt til terrassen, et koldt glas hvidvin og aftensol!

Min opskrift på en god, klassisk kartoffelsalat har tre vigtige spillere - dild, purløg og honning-dijonsennep.

De to krydderurter komplimenterer hinanden helt eminent, og honning-dijon-sennep gør, at man får en god dybde og rund smag i dressingen.

Denne opskrift kan bruges året rundt - både til 'almindelige' kartofler såvel som nye kartofler.

Nye kartofler smager fantastisk bare med koldt smør, men hvis du har en god portion i køkkenhaven, så pifter det altså din kartoffelsalat gevaldigt op.

En ægte sommerklassiker, som tager ingen tid at lave - det der tager længst tid i opskriften? det er at få kølet kartoflerne ned.

Fang min opskrift på kartoffelsalat herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kartoffelsalat

Klassisk sommer-tilbehør!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 600 gram kartofler
 • 2 dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
 • ½ dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
 • ½ stk løg
 • 1½ spsk. honning-dijonsennep
 • ½ tsk salt + peber
 • 1 håndfuld dild
 • 1 håndfuld purløg

Fremgangsmåde

 1. Start med at få kogt dine kartofler - bruger du 'almindelige' kartofler, skal de skrælles, skæres i tern og koges i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Hvis du bruger nye kartofler, skrubber du dem blot og skærer dem i tern og koger dem i 12-14 minutter. Lad dem afkøle helt.
 2. Bland cremefraiche sammen med mayonnaise - riv et halv løg på et rivejern og bland i. Tilsæt honning-dijon-sennep, finthakket dild og purløg. Smag til med salt og peber.
 3. Stil den i køleskabet og lad den gerne trække minimum 1 times tid inden servering - så udvikler den mere smag. Du kan dog også spise den direkte, når du er færdig.
Del

Seneste nyt

Annonce