Mandekogebogen

Sådan laver du tempura-dej - dybstegte tempura-rejer

Grund-opskrift til tempura-madlavning med fokus på dybstegte rejer i tempura.

Rejer i Tempura eller tempura-rejer er en velkendt klassiker fra det japanske køkken - dybstegte rejer i tempura-dej med sursød-sovs!

Tempura generelt er en klassisk japansk teknik, hvor man enten dypper skaldyr, fisk, kød, grøntsager eller tofu i en tempura-dej og frituresteger dem.

Selve teknikken blev introduceret af portugiserne i Nagasaki i det 16. århundrede og har siden da spredt sig i alle afskyninger over hele verden i forskellige grundkøkkener. 

Og det er en meget enkelt opskrift og nem at lave - det handler bare om hvedemel, danskvand, bagepulver og den ingrediens, du ønsker at fritere. 

Herunder får du grundopskrift på tempura, som kan bruges til mange formål - hvad enten du vil fritere kylling, rejer, grøntsager eller noget helt fjerde.

Opskriften tager udgangspunkt i tempura-rejer, men hvis du vil afprøve andre ingredienser, skal du bare bruge dejen som base. 

Opskriften giver dig sprøde, lækre snacks, som bliver friturestegt - perfekt til dip og saucer!

Tempura er er en form for stegning og tilberedning, der er nem og hurtig at bikse sammen - og så kan du forberede alle dine ingredienser på forhånd og bare lave dejen klar, når gæsterne ankommer. 

Det er en sprød og lækker snack, som enten kan udgøre en hel ret i sig selv, eller den perfekte forret, appetizer eller tapas.

Fang teknikken til den perfekte tempura herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tempura-dej - ideelt til dybstegte tempura-rejer

Sprød grundopskrift!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl iskold danskvand
  • 1½ tsk bagepulver
  • 200 gram rejer, rå
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk fint salt
  • 400 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger opskriften til tempura-rejer, så sørg for at have dine rejer klar, inden du laver dejen - det gør du ved at pille dem og fjerne tarmen i rejerne - gerne lad halen blive på for pyntens skyld og for nemt at kunne dyppe dem i tempura-dej. Du kan sagtens fjerne halen for nemhedens skyld, når du piller rejerne - og så bare fritere dem hele, det bestemmer du selv.
  2. Når rejerne er klar, kan de let saltes, mens du gør dejen klar.
  3. Bland majsstivelse, hvedemel og bagepulver sammen i en skål og hæld iskold danskvand i, indtil du får en lind, let og en smule tyktflydende og luftig dej. Brug den gerne med det samme - er danskvandet ikke iskoldt, kan du smide et par isterninger sammen med dejen i 5-6 minutter og fiske dem op, inden du skal dyppe dine råvarer.
  4. Varm olien op til ca. 170 grader. Hæld dejen i et lille glas, så du nemt kan dyppe dine rejer i dejen og herefter kan overføre dem til dem varme olie - steg dem sprøde og gyldne i 1,5-2 minutter. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle inden servering.
Del

Seneste nyt

ANNONCE