Mandekogebogen

Rabarbertrifli

Syrlige rabarber, letpisket fløde og kokos-crumble.

Trifli er en velkendt klassiker i det søde køkken, hvor man i forskellige lag kombinerer en række smage og konsistenser til en samlet lækker dessert.

Det sjove er, at selve navnet 'trifli' stammer det engelske udtryk og ord for 'bagatel', nemlig 'trifle'. Og det er selvfølgelig en måde at beskrive desserten på - den er så nem og enkelt, at det nærmest er en bagatel. 

En god opskrift på en trifli er ofte meget simpel, da de er få gode råvarer og ingredienser, som skal spille sammen - det er oftest blot lidt creme/flødeskum, knas og frugtkompot.

Det er simpelt, nemt og lækkert.

Og i denne omgang har jeg lavet en opskrift på en klassisk dessert, du hurtigt kan stable sammen til efter aftensmad, aftenskaffen eller bare en hygge-snack.

En klassisk rabarber-trifli!

Uanset om kalenderen har ramt foråret, eller du har en lækker omgang selvforsyning i fryseren - så er en hjemmelavet trifli altid et sikkert hit til en god, nem dessert. 

Rabarberne kan bruges både som frosne og friske - de frosne vil koge lidt mere ud og behøver ikke at få tilsat lidt væske for at få kogningen i gang. 

Foruden rabarber-kompot med vanilje, så hører der sig også letpisket flødeskum til - jeg plejer aldrig at bruge creme eller vaniljecreme, da jeg synes, at det bliver for sødt og spolerer smagene fra de andre komponenter - men hvis du er til cremetheden, så kan du sagtens skifte fløden ud med dette!

Som det sidste element har jeg lavet en lille lækker kokos-crumble, som er en smørholdig dej, der består af mel, havregryn, sukker og kokosmel.

Jeg laver min crumble-dej ret tynd - ment på den møde, at den er godt smørmættet, og holder derfor ikke formen, som man kender det i eksempelvis en rabarber-crumble, hvor man får små kugler af mørdejslignende crumble. 

Når den er så smørmættet, vil den nemlig flyde ud til en stor 'småkage' på bagepladen - når denne så er kølet af, så kan man knække den i mindre stykker.

Det er praktisk, giver et bedre knæk og så er der flere overflader, der bliver bagt.

Rabarbertrifli er en utrolig lækker sommerdessert, som kan sætte et fint punktum på en aften med sommermad og grillmad på terrassen - men hvis du har rabarber på frost, så kan du jo lave den hele året rundt!

Det er en dessert, du kan forberede det meste af på forhånd - du kan lave din søde og syrlige kompot på rabarber på forhånd (den skal alligevel køles af) og din crumble kan du blot opbevare som småkager i en kagedåse indtil servering.

Derfra skal du blot piske fløden og samle den i portionsglas - det er nemt!

Du kan både bruge klassisk rabarber, jordbærrarbarber og vinrarbarber til denne opskrift.

Fang teknikken herunder til en skøn og lækker sommerdessert med rabarber: 

ANNONCE
Rabarbertrifli
Udskriv opskriften

Rabarbertrifli

Syrlige rabarber, flødeskum og crumble!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

Kompot
 • 200 gram rabarber
 • 50 gram sukker
 • 1 spsk. vaniljesukker

Crumble
 • 4 spsk. hvedemel
 • ½ dl havregryn
 • 50 gram rørsukker
 • 50 gram smør
 • 1 dl kokosmel

Topping
 • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave rabarber-kompotten - skær dine rabarber i små tern og hæld dem i en gryde med sukker og vaniljesukker. Bruger du friske rabarber, kan du smide en spiseskefuld vand ned i bunden til starte kogningen. Lad det simre i 10 minutter, indtil rabarberne er møre. Smag eventuelt til med mere sukker - jeg kan godt lide min kompot syrlig, så smag dig frem. Afkøl inden brug.
 2. Tænd ovnen på 200 grader. Bland ingredienserne sammen til kokos-crumble, så du har en ensformig 'dej' - smuldr den udover bagepladen og bag den i ovnen i 8-10 minutter. Hold godt øje, mens dejen smelter ud - den skal blot lige få farve, men må ikke blive mørk. Den bliver højest sandsynligt lidt mørk i kanterne, så dem skærer du bare fra. Lad den køle helt af og bræk den i små stykker.
 3. Når kompotten er afkølet og din crumble er klar - så find 4 dessertglas frem og læg kompotten i bunden, drys godt med crumble og top af med letpisket flødeskum på toppen!
Del

Seneste nyt

Annonce