Mandekogebogen

Chokoladesorbet

Sorbet på chokolade.

Chokoladesorbet er en nem opskrift på is med chokolade, hvor man får den perfekte konsistens, cremethed og smag af chokolade.

Normalt tænker man ikke konceptet 'sorbet' som noget, der har med chokolade eller chokolade-is at gøre, da man ofte bruger fløde eller lignende til at supplere op med i en klassisk chokoladeis.

Men denne teknik gør, at det er nemmere, hurtigere og giver en lækker, cremet konsistens til din is. 

Til en chokoladesorbet bruger man ofte mørk chokolade, men du kan selv vælge, hvilken slags 'styrke' du ønsker i din chokoladeis - du kan gå helt op i 70-80 procent kakaoindhold og få en mørk, bitter og tung chokoladeis, eller du kan bevæge sig nedad mod lys chokolade eller en klassisk chokoladeplade på omkring de 45-50 procent.

Jeg bruger den sidstnævnte procentdel, da jeg får en mere sødlig, cremet og mild chokoladeis, som passer godt til både børn og voksne - den er let bitter, dyb chokoladesmag og cremet.

Du kan sagtens køre mælkechokolade eller lys chokolade til opskriften, hvis du ønsker en mere børnevenlig og mild chokoladeis - det kan altså også noget!

Denne opskrift på chokoladesorbet tager ingen tid at lave - fang teknikken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chokoladesorbet

cremet og lækker!

4 portioner 2 timer, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 180 gram sukker
  • 20 gram kakaopulver, usødet
  • 1 knsp. fint salt
  • 150 gram mørk/lys chokolade
  • 1 tsk vaniljesukker, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand, kakaopulver, sukker og salt i en gryde - bring det i kog, mens du rører i gryden med et piskeris af og til. Når det er kommet i kog, skruer du ned på middelvarme og lader det småkoge i 4-5 minutter, indtil sukkeret er helt opløst og massen er homogen.
  2. Tag gryden af varmen og hæld massen i en skål - lad den køle af i 10 minutter.
  3. Hak i mellemtiden din mørke chokolade fint - bland den i den varme kakaomasse sammen med vaniljesukker. Blend det med en stavblender et minuts tid, indtil chokoladen er helt smeltet og massen er ensformig. Stil den til afkøling.
  4. Når massen er helt afkølet, kan du gøre to ting - har du en ismaskine? Så køres denne på en ismaskine, indtil den er fast og cremet og hældes i en beholder og i fryseren. Lad dem sætte sig i fryseren en times tid. Uden ismaskine? Hæld den afkølede masse i en mellemstor skål og stil den i fryseren - hver 30. minut pisker du massen med et piskeris/elpisker og stiller den tilbage i fryseren. Gentag det i 2-3 timer, indtil ismassen har sat sig. Piskningen mindsker risiko for iskrystaller.
Del

Seneste nyt

Annonce