Mandekogebogen

Sprøde churros

Den spanske klassiker kan spises året rundt!

Churros.

Den sprøde, friturestegte dej, som du får på markeder, i tivoli eller til juletid - men den er faktisk helt i gennem fantastisk året rundt!

Den kan fås i mange varianter - jeg prøvede endda eksperimenter med churros-risengrødskugler

Hvordan du vælger at lave konsistensen, giver mulighed for at freestyle lidt på formen - den skal være lidt tyktløbende, hvis du vil have de klassiske aflange stænger.

Hot tip: Du kan lade den være lidt mere flydende, og så får du churros curly fries!

ANNONCE

Churros

sprøde og lækre!

6 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 60 gram smør
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 3 stk æg
  • ½ l rapsolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Varm vand, smør og salt op i en tykbundet grude, indtil det når kogepunktet.
  2. Bland hvedemel og bagepulver sammen. Når smørret er helt smeltet, røres melblandingen i.
  3. Rør i gryden under svag varme, indtil dejen slipper gryden - ligesom med vandbakkelsesdej.
  4. Hæld dejen over i en anden skål og tilsæt krydderierne samt sukker.
  5. Rør æggene i dejen - husk, et af gangen!
  6. Fyld massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl.
  7. Varm rapsolien op til ca. 170-180 grader og pres små, aflange churros ud af posen. Bag dem, indtil de er gyldne og læg dem på fedtsugende papir.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt