Churros-risengrødskugler
Nem opskrift på en anderledes churros!
Juletiden er ofte lig med at skovle munden fuld af godter - klejner, risengrød, chokolade, marcipan you name it.
Men jeg havde lidt på fornemmelsen, at vi trængte til at tænke lidt uden for boksen - derfor fandt vi på konceptet Churros-juglekugler!
Simpelt sagt er det en kugle risengrød med et kirsebær i midten, som er blevet dybstegt i churros-dej.
Har man brug for mere?
Se opskriften herunder og sæt i gang!
Churros-risengrødskugler
Sprødt og saftigt!
10 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 60 gram smør
- 1½ dl vand
- 1 tsk salt
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 3 stk æg
- 300 gram kold risengrød
- 10 stk dessertkirsebær
- 1 dl flormelis
Fremgangsmåde
- Varm vand, smør og salt op til kogepunktet.
- Når smørret er smeltet, tilsættes mel og bagepulver og røres på forsigtig varme, indtil dejen slipper skålen.
- Hæld dejen i en skål og bland den sammen med kanel, kardemomme og sukker.
- Pisk 3 æg i - et af gangen.
- Tag en håndfuld risengrød i hånden og klem et dessertkirsebær i midten. Rul den til en kugle.
- Rul kuglen i flormelissen og dyp den efterfølgende i churros-dejen.
- Varm olien op til ca. 180 grader og steg kuglerne gyldne.
- Kuglerne skal serveres rygende varme! Venter man lidt for længe, så trænger fugten ud fra risengrøden og gør dejen slatten.