Mandekogebogen

Churros-risengrødskugler

Nem opskrift på en anderledes churros!

Juletiden er ofte lig med at skovle munden fuld af godter - klejner, risengrød, chokolade, marcipan you name it.

Men jeg havde lidt på fornemmelsen, at vi trængte til at tænke lidt uden for boksen - derfor fandt vi på konceptet Churros-juglekugler!

Simpelt sagt er det en kugle risengrød med et kirsebær i midten, som er blevet dybstegt i churros-dej.

Har man brug for mere? 

Se opskriften herunder og sæt i gang!

ANNONCE

Churros-risengrødskugler

Sprødt og saftigt!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 60 gram smør
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 3 stk æg
  • 300 gram kold risengrød
  • 10 stk dessertkirsebær
  • 1 dl flormelis

Fremgangsmåde

  1. Varm vand, smør og salt op til kogepunktet.
  2. Når smørret er smeltet, tilsættes mel og bagepulver og røres på forsigtig varme, indtil dejen slipper skålen.
  3. Hæld dejen i en skål og bland den sammen med kanel, kardemomme og sukker.
  4. Pisk 3 æg i - et af gangen.
  5. Tag en håndfuld risengrød i hånden og klem et dessertkirsebær i midten. Rul den til en kugle.
  6. Rul kuglen i flormelissen og dyp den efterfølgende i churros-dejen.
  7. Varm olien op til ca. 180 grader og steg kuglerne gyldne.
  8. Kuglerne skal serveres rygende varme! Venter man lidt for længe, så trænger fugten ud fra risengrøden og gør dejen slatten.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt