Broccolisalat
Klassisk tilbehør til sommerretter og den gode steg
Broccolisalat er en af de der eviggyldige festtilbehør, som de fleste kan lide og så er den let at røre sammen.
Broccolisalaten kan varieres på et væld af måder og er både aktuel i sommer- og vintermånederne. To (tre) ting i broccolisalaten er i vores optik ufravigelig: Masser af sprødstegt bacon, en god tung creme fraiche-baseret bacon - og selvfølgelig broccolien.
Hvis ikke du lige har adgang til granatæble, er et almindelig æble skåret i tern et godt alternativ, til stadig at opnå en god syre i salatblandingen.
Broccolisalat
Broccolisalat med bacon
6 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk broccoli
- 100 gram bacon, tern
- 1 stk rødløg
- 1 stk granatæble
- ½ dl græskarkerner
- 2 spsk. rosiner
- 2 dl creme fraiche 38%
- 4 spsk. mayonnaise
- 1 tsk sukker
- 1 knsp. fint salt
- 1 knsp. friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side på et stykke køkkenrulle
- Skær broccoli hovederne i små 1 cm buketter - drop stokkene.
- Sæt vand i kog. Placer broccoli i en si eller dørslag, og overhæld dem med kogende vand.
- Hak rødløg fint.
- Skær granatæblet op og tag granatæblekernene i en skål
- Placer broccoli, hakket rødløg, græskarkerner, granatæblekerner, rosiner og stegt bacon i en stor skål.
- I en anden skål rører du creme fraiche og mayonnaise sammen med en teske sukker.
- Hæld nu dressingen over broccolisalaten og vend det hele sammen
- Smag til med salt og peber - broccolisalaten er nu klar til servering - og holder sig tildækket i køleskab i tre dage.