Mandekogebogen

Sweet potato fries

Sprødt og lækkert!

Sprøde pommes frites. Er der noget bedre?

Du kan sagtens lave lækre, sprøde og cremede fritter i ovnen - men hvis du vil have den helt rigtige knasende sprødhed udenpå og cremede kartoffelsmag indeni, så skal de i den gyldne brønd og frituresteges i olie!

Du fanger opskriften på de bedste hjemmelavede klassiske pommes frites lige her - verdens bedste pommes frites.

Jeg har i denne omgang også eksperimenteret lidt med at lave de perfekte fritter ud af sød kartoffel - og de blev vanvittigt gode.

Sød kartoffel har - ligesom navnet antyder - en lækker sødme, som passer perfekt til pomfritter med dip.

Og hvis man lige orker at røre en mayonnaise med chili eller chipotle? Ikke et øje tørt!

Sweet Potato Fries passer perfekt som tilbehør til burger og andre fast food-klassikere - eller bare som et måltid i sig selv. 

De er søde, sprøde og saftige - og så har de et flot farvespil til aftensmadsbordet. 

Ofte er der ikke meget stivelse i sød kartoffel, men der findes to måder at få sprødhed på i sine pommes frites. 

1) Triple Fried

For at opnå den helt rigtige konsistens går jeg tit efter 'triple fried'-konceptet - 1 omgang i kogende vand og 2 separate omgange i olien på forskellige temperaturer.

Og den fungerer faktisk også rigtig fint til søde kartofler!

Det virker måske ved første øjekast som meget arbejde, men det er legende let - det tager lidt ekstra tid, men tro mig, det er det hele værd!

2) Den med stivelsen

En anden teknik til at få sprøde fritter med sød kartoffel er ved at bruge majsstivelse - efter kogning og afkøling, vender man de let bløde fritter af sød kartoffel i majsstivelse og smider dem i varm olie.

Majsstivelsen danner et lag eller en coating, som bliver sprød - så på den måde 'snyder' du lidt med en teknik, som gør, at dine pommes frites bliver sprøde, men at det er majsstivelsen, som bliver overfladen.

Begge teknikker giver et godt resultat - den med majsstivelsen er lidt nemmere og hurtigere. 

Fang opskriften på begge to herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sweet potato fries/Sød kartoffel pommes frites

Knasende sprøde!

1 portion 43 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 8 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk sød kartoffel
  • 1 l fritureolie
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl de søde kartofler - flæk den på langs og lav enten små, aflange klodser eller lange, tynde fritter ved at skære dem i mundtrette stykker - ca. maksimalt 1 centimeter i tykkelsen.
  2. Skyl fritterne og lad dem stå i en skål med koldt vand i 20 minutter for at trække lidt stivelse ud.
  3. Læg dem i en gryde med vand, så de kun lige er dækket. Kog dem i 7 minutter. Hæld vandet fra og bred dem forsigtigt ud på en bageplade, hvor de skal køle helt af. Nu kan du vælge en af to teknikker - enten triple fried eller den hurtige med stivelse.
  4. Triple Fried: Varm herefter olien op til ca. 120 grader, hvori du putter de afkølede fritter i - her skal de koge i 10 minutter. Tag dem igen forsigtigt op og fordel på en bageplade med køkkenrulle for at suge fedtet.
  5. Når fritterne igen er helt afkølede, så varmes olien op til 180 grader - her skal fritterne have 8-10 minutter, indtil de er helt sprøde og gyldne.
  6. Lad dem dryppe af og drys med lidt salt - serveres rygende varme!
  7. Den med stivelsen: Efter kogning og afkøling vendes de let bløde fritter i majsstivelse i et jævnt lag. Varm olien op til 170 grader og giv dem 5-6 minutter i brønden, eller indtil de er blevet gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af inden servering og giv dem et drys salt.
Del

Seneste nyt

Annonce