Mandekogebogen

Sweet potato fries

Sprødt og lækkert!

Sprøde pommes frites. Er der noget bedre?

Du kan sagtens lave lækre, sprøde og cremede fritter i ovnen - men hvis du vil have den helt rigtige knasende sprødhed udenpå og cremede kartoffelsmag indeni, så skal de i den gyldne brønd!

Du fanger opskriften på de bedste hjemmelavede klassiske pommes frites lige her - verdens bedste pommes frites.

Jeg har i denne omgang også eksperimenteret lidt med at lave de perfekte fritter ud af sød kartoffel - og de blev vanvittigt gode.

For at opnå den helt rigtige konsistens går jeg altid efter 'triple fried'-konceptet - 1 omgang i kogende vand og 2 separate omgange i olien.

Det virker måske ved første øjekast som meget arbejde, men det er legende let - det tager lidt ekstra tid, men tro mig, det er det hele værd!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Sweet potato fries

Knasende sprøde!

1 portioner 43 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 8 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk sød kartoffel
  • 1 l fritureolie
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl de søde kartofler - flæk den på langs og lav enten små, aflange klodser eller lange, tynde fritter ved at skære dem i mundtrette stykker - ca. maksimalt 1 centimeter i tykkelsen.
  2. Skyl fritterne og lad dem stå i en skål med koldt vand i 20 minutter for at trække lidt stivelse ud.
  3. Læg dem i en gryde med vand, så de kun lige er dækket. Kog dem i 7 minutter. Hæld vandet fra og bred dem forsigtigt ud på en bageplade, hvor de skal køle helt af.
  4. Varm herefter olien op til ca. 120 grader, hvori du putter de afkølede fritter i - her skal de koge i 10 minutter. Tag dem igen forsigtigt op og fordel på en bageplade med køkkenrulle for at suge fedtet.
  5. Når fritterne igen er helt afkølede, så varmes olien op til 180 grader - her skal fritterne have 8-10 minutter, indtil de er helt sprøde og gyldne.
  6. Lad dem dryppe af og drys med lidt salt - serveres rygende varme!
Del

Seneste nyt