Sweet potato fries
Sprødt og lækkert!
Sprøde pommes frites. Er der noget bedre?
Du kan sagtens lave lækre, sprøde og cremede fritter i ovnen - men hvis du vil have den helt rigtige knasende sprødhed udenpå og cremede kartoffelsmag indeni, så skal de i den gyldne brønd!
Du fanger opskriften på de bedste hjemmelavede klassiske pommes frites lige her - verdens bedste pommes frites.
Jeg har i denne omgang også eksperimenteret lidt med at lave de perfekte fritter ud af sød kartoffel - og de blev vanvittigt gode.
For at opnå den helt rigtige konsistens går jeg altid efter 'triple fried'-konceptet - 1 omgang i kogende vand og 2 separate omgange i olien.
Det virker måske ved første øjekast som meget arbejde, men det er legende let - det tager lidt ekstra tid, men tro mig, det er det hele værd!
Fang opskriften herunder:
Sweet potato fries
Knasende sprøde!
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 8 minutter
Ingredienser
- 2 stk sød kartoffel
- 1 l fritureolie
- 1 tsk groft salt
Fremgangsmåde
- Skræl de søde kartofler - flæk den på langs og lav enten små, aflange klodser eller lange, tynde fritter ved at skære dem i mundtrette stykker - ca. maksimalt 1 centimeter i tykkelsen.
- Skyl fritterne og lad dem stå i en skål med koldt vand i 20 minutter for at trække lidt stivelse ud.
- Læg dem i en gryde med vand, så de kun lige er dækket. Kog dem i 7 minutter. Hæld vandet fra og bred dem forsigtigt ud på en bageplade, hvor de skal køle helt af.
- Varm herefter olien op til ca. 120 grader, hvori du putter de afkølede fritter i - her skal de koge i 10 minutter. Tag dem igen forsigtigt op og fordel på en bageplade med køkkenrulle for at suge fedtet.
- Når fritterne igen er helt afkølede, så varmes olien op til 180 grader - her skal fritterne have 8-10 minutter, indtil de er helt sprøde og gyldne.
- Lad dem dryppe af og drys med lidt salt - serveres rygende varme!