Sådan laver du verdens bedste pommes frites
Sprødhed til perfektion!
De perfekte pommes frites til din burger, dine tømmermænd eller måske bare til en sprød snack? så kig med her!
Pommes Frites - er der noget bedre en sprøde pomfritter, som kan dyppes i dip, spises til sauce eller bare snackes?
De findes i alle mulige afskygninger - hvad enten vi snakker bølgefritter, tykke pommes frites, tynde pommes frites, sweet potato fries, chunky fries, chilifritter og mange andre geniale opskrifter.
Pommes frites bliver også ofte omtalt som french fries, hvilket er lidt sjovt, da det slet ikke er franskmændene, som er bagmændene bag denne geniale opskrift.
Det er belgierne.
Historien går nemlig på, at man under 2. verdenskrig serverede pommes frites til soldaterne fra nær og fjern, og dem der kom udefra misforstod det flamske sprog som værende fransk.
Så æren gik til french fries frem for belgian fries!
I et tidligere samarbejde blev jeg en del af Madkulturens nye kampagne, Kartoffelkærlighed, som skulle bringe den ædle råvare tilbage på bordet.
Og ikke blot i kogt form til gammel mormormad - den kan så meget andet end kogning.
Det blev til: Spaghetti Fries, saltbagte kartofler og pommes Anna med bacon.
Som en del af kampagnen til Kartoffelkærlighed viste jeg også, hvor meget man kan trylle med en almindelig bagekartoffel.
Og normalt bruger man bagekartofler til at lave en bagt kartoffel - hvis du i øvrigt mangler tricket til den perfekte bagekartoffel, så kig med her: Den perfekte bagte kartoffel.
Men bagekartofler har den perfekte størrelse til at eksperimentere med pommes frites.
Så denne gang går vi lidt mere simplere til værks - men ikke desto mindre en opskrift, der giver dig VERDENS bedste pommes frites!
Bagekartoffel med triple fried fries-teknikken er lig med vanvittigt sprøde, velsmagende og med en lille lækker, blød kerne.
De passer til alt - tømmermænd, moules frites, fish'n'chips, røde bøffer eller bare som en genial snack.
Pommes frites eller som vi har døbt dem i dagligdagssprog, pomfritter, er en ægte klassiker af et tilbehør, som har mange formål.
De fås stort set i alle gængse restauranter i en eller anden afart - du kan få dem nyfortolket på den lokale Michelin-restaurant og du kan få et bjerg af dem på dit roadtrip ved vejkantsgrillen, kiosker og kroer.
Selvom du relativt nemt kan få dig en skovlfuld pommes på din færd, så skal man ikke kimse af at lave dem selv - det kræver i princippet bare kartofler og olie.
Du kan sagtens lave lækre, sprøde og fantastiske pommes frites i ovn, hvor man vender dem i lidt olie og giver dem lidt forskellig varme over en længere periode - men hvis du vil have pommes frites, der sidder lige i skabet som dem, man får på en god restaurant, så vil jeg anbefale en tur i den gyldne brønd.
De sprøde fritter bliver som skabt til at være en Bearnaise-skovl!
Til pommes frites behøver du ikke at købe dyr fritureolie i store dunke - du kan nemt finde nogle billigere fritureolier i supermarkederne, eller også kan jeg anbefale både solsikkeolie og vindruekerneolie.
Disse pomfritter er utrolig let at lave, men tager bare lidt tid.
Se med herunder, og du finder den eneste opskrift, du nogensinde har brug for til hjemmelavede pomfritter!
Når de har fået første omgang friture, så kan du også smide den i fryseren - så kan de steges igen til regnvejrsdage.
Vis dette opslag på InstagramEt opslag delt af Rasmus Krarup Jensen (@rallekj) den
Verdens bedste pommes frites
Perfekt sprødhed!
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 6 stk bagekartoffel
- 1 l rapsolie, til stegning
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i aflange stave.
- Læg dem i en gryde, og skyl dem 2-3 gange, indtil vandet er klart og stivelsen er væk.
- Lad dem 'trække' i vandet i ca. 30 minutter for at få mere stivelsen ud.
- Hæld vandet ud og tilfør nyt vand, så det lige dækker. Kog dem herefter i 7 minutter (ingen salt i vandet).
- Fordelt de halvkogte fritter på en bageplade, og smid den i køleskabet eller fryseren - de skal være helt afkølede.
- Varm nu rapsolien op i en gryde, indtil den har en temperatur på ca. 125 grader.
- Kog kartoflerne i portioner i olien i 10 minutter, og fordel dem efterfølgende på bagepladen igen.
- Nu skal de i køleskabet eller fryseren igen og køle helt af.
- Varm nu olien op på 180 grader, og steg kartoflerne en sidste gang, indtil de er gyldne. Det tager ca. 7-8 minutter.
- Drys salt på og nyd dem!