Mandekogebogen

Sådan laver du verdens bedste pommes frites

Sprødhed til perfektion!

Tidligere på måneden blev jeg en del af Madkulturens nye kampagne, Kartoffelkærlighed, som skulle bringe den ædle råvare tilbage på bordet.

Og ikke blot i kogt form til gammel mormormad - den kan så meget andet!

Det blev til: Spaghetti Fries, saltbagte kartofler og pommes Anna med bacon.

I næste kapitel af kampagnen vil jeg vise, hvor meget man kan for ud af en almindelig bagekartoffel.

Denne gang går vi lidt mere simplere til værks - men ikke desto mindre en opskrift, der giver dig VERDENS bedste pommes frites!

Vanvittigt sprøde, velsmagende og med en lille lækker, blød kerne. 

De passer til alt - tømmermænd, moules frites, fish'n'chips, røde bøffer eller bare som en genial snack.

Det eneste, det kræver er olie, kartofler og lidt tålmodighed.

Se med herunder, og du finder den eneste opskrift, du nogensinde har brug for til hjemmelavede pomfritter!

Når de har fået første omgang friture, så kan du også smide den i fryseren - så kan de steges igen til regnvejrsdage.

ANNONCE
Sådan laver du verdens bedste pommes frites
ANNONCE
ANNONCE

Verdens bedste pommes frites

Perfekt sprødhed!

3 portioner 2 timer
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk bagekartoffel
  • 1 l rapsolie, til stegning
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem ud i aflange stave.
  2. Læg dem i en gryde, og skyl dem 2-3 gange, indtil vandet er klart og stivelsen er væk.
  3. Lad dem 'trække' i vandet i ca. 30 minutter for at få mere stivelsen ud.
  4. Hæld vandet ud og tilfør nyt vand, så det lige dækker. Kog dem herefter i 7 minutter (ingen salt i vandet).
  5. Fordelt de halvkogte fritter på en bageplade, og smid den i køleskabet eller fryseren - de skal være helt afkølede.
  6. Varm nu rapsolien op i en gryde, indtil den har en temperatur på ca. 125 grader.
  7. Kog kartoflerne i portioner i olien i 10 minutter, og fordel dem efterfølgende på bagepladen igen.
  8. Nu skal de i køleskabet eller fryseren igen og køle helt af.
  9. Varm nu olien op på 180 grader, og steg kartoflerne en sidste gang, indtil de er gyldne. Det tager ca. 7-8 minutter.
  10. Drys salt på og nyd dem!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt