Mandekogebogen

Chunky Fries - tykke pomfritter a la Steak Fries

Steak fries!

Pommes frites er en gudespise og en fantastisk snack eller sidedish til mange forskellige retter.

Det er en nem og velsmagende måde at tilberede kartofler på, hvor man både får det sprøde og cremede på samme tid.

Der findes mange forskellige opskrifter på pommes frites eller ‘pomfritter’ - jeg har tidligere eksperimenteret med forskellige former for fritter.

De bedste resultater blev:

Opskrift på verdens bedste pommes fries og opskrift på tynde, pommes frites.

Hvor de to ovenstående opskrifter er baseret på at lave perfekte, almindelige pommes frites og tynde, klassiske McD-lignende pommes frites - så er denne opskrift dedikereret til chunky fries!

Chunky Fries eller tykke pommes frites er den slags fritter, man ofte får til et stort velstegt stykke kød.

Tykke, lækre pomfritter med en sprød overflade og en lækker, cremet midte - med denne størrelse er det ikke rigtig muligt at få den helt sprøde, knasende sprødhed, som man finder ved almindelige pommes frites - overfladen er nemlig ikke så stor kontra hvor store dine fritter er.

Chunky Fries er derfor en perfekt mellemting, hvor man får en knasende overflade og et cremet, blødt og lækkert indre.

Tricket til at tilberede Chunky Fries er at tilberede dem af to omgange - i første omgang koger man kartoflerne, efter de er skåret ud i pomfrit-størrelser.

Dernæst skal de steges på en pande i olie, hvor man skiftevis steger dem på hver af de fire sider.

På den måde får man en cremet konsistens inde i kartoflen, uden at dine pommes frites når at blive for mørke.

Fang opskriften på de bedste chunky fries herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tykke Pommes Frites - Chunky Fries/Steak Fries

Store pomfritter!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 800 gram bagekartoffel
  • 1 dl olivenolie, til stegning
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl dine bagekartofler og skær dem ud i tykke pommes frites-størrelser - vi snakker noget a la en tykkelse på 1-1,5 centimeter.
  2. Skyl dem et par gange, så du får skyllet noget stivelse væk - læg dem herefter i en gryde og bring dem i kog. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter og læg dem herefter på en bageplade til afkøling.
  3. Når fritterne er ved stuetemperatur, så varmes olivenolien op til middelhøj varme i en stor pande.
  4. Læg fritterne med en af siderne nedad og steg dem gyldne - gentag processen på alle sider, indtil du har en mørk, gyldenbrun og sprød overflade hele vejen rundt. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og drys lidt salt over inden servering.
  5. Spis dem hurtigt efterfølgende - grundet deres tykkelse og 'fugten' fritternes midte gør, at de ikke holder sprødheden længe. Drys
Del

Seneste nyt