Mandekogebogen

Tynde pommes frites

Tynde, sprøde pomfritter!

Pommes frites eller pomfritter findes i mange forskellige afskygninger. 

Der findes egentlig fritter til enhver lejlighed - du har eksempelvis det store tykke pommes frites, chunky fries, som egner sig særdeles godt til en rigtig stor bøf med lidt salat ved siden af. 

Du har eksempelvis også curly fries eller måske Pommes Paille, hvor de sidstnævnte fritter er små, hårfine fritter perfekt til at suge en god skefuld sovs!

Normalt vil man gerne have en fin almindelig størrelse til sine pommes frites, som passer i fingerstørrelse - det er både nemmere at tilberede, nem at lave og giver desuden mulighed for at få de to vigtigste konsistenser i hus - sprød udenpå og cremet indeni!

Men hvis du eksempelvis tager et smut til McDonald's eller hiver en pose fritter op af køledisken i supermarkedet, så kan man også få de lækre, tynde pommes frites.

De er perfekte til dip og den hurtige snack - lækre, tynde, sprøde fritter, som endda også er hurtigere at tilberede.

Det er den slags pommes frites, som er både lidt sprøde og lidt 'chewy' - den perfekte dyppe-fritte!

Normalt tyer jeg til min opskrift på triple fried fries, når jeg skal lave verdens bedste pommes frites - men ved disse fritter behøver man kun double fried-teknikken.

Det fungerer egentlig bare på den måde, at man tilbereder sine kartofler af to omgange:

Først koger man kartoflerne i vand, dernæst oliekoger/friterer man dem.

Simpelt, nemt og lækkert. 

Du kan bruge de fleste størrelser kartofler til dette formål, men jeg vil anbefale at finde nogle store banditter - gerne bagekartofler, da du på den måde kan få nogle lange stykker kartoffel til at fritere. 

Herunder finder du opskriften på at få McDonald's-lignende tynde pomfritter:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tynde pommes frites

Dipvenlige!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram bagekartoffel
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 ml solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl (eller lad skrællen blive på) dine kartofler og skær dem i tynde fritter a la 4-5 mm i tykkelsen og ca. 5-7 cm i længden. Læg dem i koldt vand efter de er skåret og lad dem udvinde stivelse i 10 minutters tid.
  2. Bring 1 liter vand i kog i en gryde - tilsæt 1 spsk. salt og 1 spsk. eddike. Skyl dine fritter fri for stivelse igen og læg dem i gryden med kogende vand. Tilsæt kartoflerne og lad dem småkoge i 8-10 minutter.
  3. Efter kogning tages de forsigtigt op uden at få dem til at knække - læg dem på en tallerken med et viskestykke og dyp dem tørre. Læg dem i køleskabet i 10-15 minutter, så de køler ned.
  4. Varm i mellemtiden olien op til ca. 180 grader og løft forsigtigt en håndfuld fritter ned i olien af gangen med en øseske - friter dine kartofler i 3-5 minutter, indtil de er gyldne og knasende sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og drys herefter salt udover dem. Serveres gerne indenfor 30 minutter for at bevare sprødheden.
  5. Hvis du vil sikre dig, at de holder sprødheden længere, så kan du løfte dem op af olien efter 2 minutter, lade dem køle af og fritere dem en tredje gang i 2-3 minutter. Så snakker vi Triple Fried!
Del

Seneste nyt

ANNONCE