Mandekogebogen

Fish n Chips

Sprød fisk, sprøde fritter!

Mangler du en opskrift på Fish n chips? Så er du kommet til det rette sted!

Her får du en opskrift på den klassiske engelske ret, hvor man har smidt hele pivtøjet i den gyldne brønd.

What's not to like?

I al sin enkelthed er det en lille snackret, hvor man vender et stykke frisk fisk i øldej, frituresteger det og serverer sammen med en omgang sprøde fritter og sauce tartare.

Snackfood på højt plan - herunder får du den bedste opskrift på retten.

Og fritterne?

Hemmeligheden bag de perfekte pommes frites finder du lige her.

ANNONCE

Fish n Chips

Sprødt og lækkert!

4 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 230 gram hvedemel
  • 400 gram hvidfisk (torsk, lange, kuller, lyssej, etc.)
  • 1 stk mørk øl
  • 200 gram pommes frites (se opskriften i artiklen)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver, kan undlades
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 stk cornichoner
  • ½ spsk. løg, revet
  • 2 tsk dijon-sennep
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk kapers
  • ½ tsk citronsaft
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 l fritureolie

Fremgangsmåde

  1. Lav sauce tartare ved at hakke cornichoner og kapers, som tilsættes til cremefraichen. Tilsæt mayonnaisen, sennep samt revet løg og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad den trække i køleskabet indtil servering.
  2. Når fritterne er stegte (læs opskriften længere oppe i artiklen) holdes olien på en temperatur på ca. 170 grader.
  3. Hæld 30 g hvedemel i en dyb skål. Skær din fisk ud i mundrette stykker, dup dem med lidt køkkenrulle. Vend dem herefter i skålen med mel, så de er dækket - og børst overflødig mel af efterfølgende.
  4. Pisk resten af hvedemelet sammen med 1 tsk. salt, lidt peber og bagepulver - bagepulveret kan undlades, men 'fluffer' dejen lidt mere op. Tilsæt øllet lidt efter lidt, indtil du får en lind dej, der minder om en tyk glasur.
  5. Læg fisken ned i øldejen og dryp den lidt af, hvorefter den ryger direkte over i den varme olie. Steg den ca 1,5-2 minutter på den ene side, hvorefter du vender den i olien og får stegt den anden side.
  6. Server med det samme med et lille drys salt - friturestegt fisk er ikke noget, der skal laves i god tid, da saften i fisken gerne vil trænge ud i dejen og gøre den blød med tiden.
Del

Seneste nyt