Mandekogebogen

Bombay-kartofler

Nem aromatisk kartoffel-ret!

Hvis du leder efter inspiration til at pifte dit tilbehør op i hverdagskøkkenet, så skal du prøve Bombay-kartofler.

Det er en klassisk ret fra Indien, hvor man vender kartoflerne en masse forskellige krydderier og grøntsager, som giver en meget aromatisk og velsmagende sidedish eller måske vegetarisk hovedret.

Den er nem at lave og kan justeres op og ned i chilistyrken - læs opskriften herunder:

ANNONCE

Bombay-kartofler

Spicy og nemt!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram kartofler
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk grøn chili
  • 4 stk tomater
  • 1 spsk. sennepskorn
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoferne og skær dem i halve eller kvarte - kog dem i letsaltet vand i ca. 15 minutter, eller lige inden de er helt møre.
  2. Snit i mellemtiden dine løg i skiver og lad dem svitse i nogle minutter i lidt olivenolie på panden - har du god tid, så skru ned på lavt blus og lad dem karamellisere i 20-30 minutter. Skal det gå hurtigt, kan du gå videre til næste trin efter ca. 10 minutters svitsning.
  3. Tilsæt finthakket hvidløg, grøn chili og ingefær og svits videre i nogle minutter.
  4. Tilsæt nu krydderierne og svits dem, indtil de begynder at dufte aromatiske - tilsæt herefter grofthakket friske tomater, sennepskorn og bouillon.
  5. Lad det simre i 5-6 minutter, hvorefter du hælder de drænede kartofler på panden og vender det hele godt sammen - lad det simre videre i 8-10 minutter, indtil det meste af væsken er fordampet og kartoflerne er blandet helt sammen med de andre ingredienser. Smag til med salt og peber undervejs og eventuelt flere krydderier. Server rygende varmt som sidedish eller vegetarisk måltid med lidt godt brød til.
Del

Seneste nyt