Pizza Frusta
Den aflange pizza-båd!
Pizza er altid en gudespise, og hos italienerne fås den i mange former og varianter - alt fra napolitansk pizza, Pizza Fritta eller måske Tiella.
Og i kystbyen Sorrento syd for Napoli i Italien får man en speciel slags pizza, som bages som en aflang pizza-båd!
Det giver masser af sprød skorpe, en sjov form og en god måde at kombinere både klassisk pizza og halvindbagt pizza.
Den går under navnet Pizza Frusta eller Pizza Sorrentina - en klassisk god simpel pizza med masser af smag, sparsomt fyld og en skarp konsistens.
Fang opskriften herunder - her finder du opskrifterne, du skal bruge til pizza-fyldet. Hjemmelavet pizzasauce/tomatsovs og teknikken til langtidshævet pizzadej.
Pizza Frusta
Anderledes aflang pizza!
4 portioner
2 timer, 22 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 12 minutter
Ingredienser
- 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
- 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
- 300 gram frisk mozzarella
- 1 håndfuld god pepperoni, fuet-pølse, chorizo eller andet godt kød
Fremgangsmåde
- Lav pizzadejen efter forskrifterne i min opskrift til langtidshævet pizzadej - eller brug den pizzadej, du foretrækker. Hvis du bruger min opskrift, skal den lige vågne fra køleskabet i et par timer inden formning, hvor du lige former tre bolde af pizzadej til hævning ved stuetemperatur.
- Drys godt med mel på pizzabold og form dem med hænderne og knoerne til aflange pizzaer - fordel tomatsauce, kød og ost langs midten og knib siderne sammen på to punkter, så de lukker let. Tryk til, hvis de skal forblive lukkede.
- Forvarm ovnen til 250 grader - gerne med bagestål - og bag dem i 10-12 minutter.