Mandekogebogen

Pizza Frusta

Den aflange pizza-båd!

Pizza er altid en gudespise, og hos italienerne fås den i mange former og varianter - alt fra napolitansk pizza, Pizza Fritta eller måske Tiella.

Og i kystbyen Sorrento syd for Napoli i Italien får man en speciel slags pizza, som bages som en aflang pizza-båd!

Det giver masser af sprød skorpe, en sjov form og en god måde at kombinere både klassisk pizza og halvindbagt pizza. 

Den går under navnet Pizza Frusta eller Pizza Sorrentina - en klassisk god simpel pizza med masser af smag, sparsomt fyld og en skarp konsistens.

Fang opskriften herunder - her finder du opskrifterne, du skal bruge til pizza-fyldet. Hjemmelavet pizzasauce/tomatsovs og teknikken til langtidshævet pizzadej.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pizza Frusta

Anderledes aflang pizza!

4 portioner 2 timer, 22 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
  • 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 300 gram frisk mozzarella
  • 1 håndfuld god pepperoni, fuet-pølse, chorizo eller andet godt kød

Fremgangsmåde

  1. Lav pizzadejen efter forskrifterne i min opskrift til langtidshævet pizzadej - eller brug den pizzadej, du foretrækker. Hvis du bruger min opskrift, skal den lige vågne fra køleskabet i et par timer inden formning, hvor du lige former tre bolde af pizzadej til hævning ved stuetemperatur.
  2. Drys godt med mel på pizzabold og form dem med hænderne og knoerne til aflange pizzaer - fordel tomatsauce, kød og ost langs midten og knib siderne sammen på to punkter, så de lukker let. Tryk til, hvis de skal forblive lukkede.
  3. Forvarm ovnen til 250 grader - gerne med bagestål - og bag dem i 10-12 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce