Mandekogebogen

Pizza på grill

Opskrift på pizza lavet på kul- og gasgrill.

Pizza går man aldrig galt i byen med, når man skal lave nem aftensmad, men når sommeren er over os, så er det lidt sjovere at være udenfor, end at stå inde i køkkenet og jonglere med pizza i ovn.

Heldigvis kan man lave pizza på grill!

Og det er faktisk ganske nemt - du skal bare bruge en bagesten eller pizzasten, som du så smider direkte på din grillrist. Uanset om du bruger gasgrill eller kulgrill.

En bagesten er ofte lavet i mineral-materialet Cordierite og taler ekstremt høje temperaturer - hvilket gør, at du kan få høj temperatur og masser af varme til din pizza, som ofte er tricket til at få den perfekte pizza.

Du kan eksempelvis bruge denne bagesten (reklamelink).

Herefter kan du bare skrue godt op for varmen og smide dine pizzaer ind! Det er en nem, hyggelig og overskuelig måde at lave aftensmad på, når man får gæster på besøg eller har haft en lang arbejdsdag.

Her er det taktisk at have lavet dejen på forhånd, så bare står til koldhævning i køleskabet samtidig med en god sjat tomatsauce i gemmeren - jeg laver altid et ordentlig læs tomatsauce fra tid til anden, som jeg så fryser ned i portioner, der svarer til ca. 2-3 pizzaer. Så er det altid klar!

En af fordelene ved at bage din pizza på grill - foruden hygge i solen og sommergrill på terrassen - er, at du kan ofte nå en højere temperatur på din grill end de fleste konventionelle ovne.

Til ovnen bruger man tit eksempelvis bagestål til at nærme sig pizzaovne og stenovnsvarme - men med grill og bagesten kan man rykke temperaturen rigtig højt op!

Cordierite trækker også tit fugt ud af dit bagværk og din pizzadej på grillen, så du får en endnu sprødere bund. 

Når du skal bage pizza på din grill, så kræver det egentlig blot følgende trin:

1) Bagesten

- Bagestenen danner fundamentet for din pizza på grill, så den har en placering, og bagestenen sørger for at sparke ekstra meget op for varmen og behjælpe med en sprød bund.

2) Høj, høj varme

Når man tænker på de ægte, italienske pizzaer, så rammer man enten omkring de 300-350 grader eller måske helt op på 450 grader, hvis vi snakker en ægte napolitansk pizza. Så skru du bare op for varmen i din grill!

Tip: Hvis du eksempelvis bruger gasgrill, så kan du selv styre, hvor hård varme, din pizza skal have direkte under sig - hvis du har 2-3 blus, så kan du vælge at slukke brænderen direkte under pizzaen efter et stykke tid. Alt efter typen på din grill, så kan du på den måde undgå, at bunden bliver for sort - og med kulgrill, så kan du med en handske eller tang måske skubbe bagestenen over på indirekte varme, hvis kullene har det lidt for godt!

Temperatur til pizza på grill - gerne 300-350 grader.

3) Tynd bund og få ingredienser

Tyndere bunde er vejen frem, da du får mere sprødhed og kortere tilberedning - og så skal du foruden din tomatsauce nok nøjes med 3-4 slags fyld, så det hele kan blive jævnt bagt. 

4) Kort tid med låget lukket

Sørg for at holde øje med din pizza, selvfølgelig, men minimer dine kig, da du slipper for meget varme ud, hver gang du åbner låget.

Bag den i 8-10 minutter alt efter, hvor tykt du har rullet din dej og hvor meget fyld, du har på.

Fang hele opskriften herunder til en perfekt pizza på grill til sommeraftenerne med kolde øl på altanen i aftensolen!

Opskrift på pizzadej

Opskrift på tomatsauce

ANNONCE
Form dine pizzaer direkte på en pizzaspade eller andet redskab, du kan løfte med over til grillen. - Pizza på grill Form dine pizzaer direkte på en pizzaspade eller andet redskab, du kan løfte med over til grillen.
Klargør grillen til en varme på ca. 300-350 grader. - Pizza på grill Klargør grillen til en varme på ca. 300-350 grader.
Smid dem på bagestenen og luk låget. - Pizza på grill Smid dem på bagestenen og luk låget.
8-10 minutters tilberedning - klar til at spise! - Pizza på grill 8-10 minutters tilberedning - klar til at spise!
Sprød bund og skoldende fyld - lige som det skal være! - Pizza på grill Sprød bund og skoldende fyld - lige som det skal være!
Udskriv opskriften

Pizza på grill - både kul- og gasgrill

Sprød pizza på grill!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 1 stk pizzadej (fang min opskrift længere oppe i artiklen)
 • 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
 • 1 dl hvedemel, til håndtering af dejen
 • 200 gram bøffelmozzarella
 • 100 gram kødfyld: pepperoni, skinke, bacon, etc.
 • 100 gram grøntsagsfyld: oliven, peberfrugt, friske tomater etc.

Fremgangsmåde

 1. Tænd din grill på fuldt blus - alle brændere, hvis du bruger gasgrill, og en god portion trækul, hvis du bruger kulgrill. Temperaturen skal gerne op på 300-350 grader. Stenen skal ligge på din grillrist fra starten af.
 2. Tag dejen ud af køleskabet og form til ca. 3 tynde pizzaer - drys et godt lag hvedemel på en bagespade eller lignende, så du kan bruge til at løfte pizzaen over på din grill. Det er vigtigt, at du har godt med mel på spaden, så den ikke sidder fast, men i stedet kan glide direkte over på den varme sten.
 3. Fordel tomatsauce og dit ønskede fyld samt ost på dine pizzabunde - oftest bager man én pizza af gangen for at isolere varmen, men du kan godt bage to af gangen, hvis du har en pizzasten i XL. Men jeg anbefaler én pizza af gangen.
 4. Når grillen har fuld smæk på varmen, løfter du hurtigt låget, slider din pizza over på stenen og lukker låget igen - hold øje med, at temperaturen fortsat ligger højt. Bag den i ca. 8-10 minutter. Kig maks. 1-2 gange, så du ikke lukker varmen ud.
 5. Løft pizzaen tilbage på spaden, når den er færdigtilberedt og giv lige grillen et par minutter til at varme helt op igen inden næste pizza.
Del

Seneste nyt

Annonce