Mandekogebogen

Galbi: Koreanske short ribs

Smagfulde, snaskede koreanske short ribs.

Du kender beef short ribs også kaldet oksetværreb - men har du prøvet koreanske short ribs?

Foruden at være smurt i en lækker, koreansk barbecuemarinade, så er det også short ribs, som er skåret på en lidt anderledes måde. 

Hvor shortribs normalt bliver skåret langs benene, så bliver disse shortribs/oksetværreb skæret på tværs af benene.

Det vil sige, at knoglerne bliver skåret over og dermed forkorter tilberedningen, da kødet også bliver skåret på tværs - hvilket gør det ideelt til at stege, grille og tilberede på ingen tid.

Selve udskæringen er forholdsvis ny - både i Danmark og internationalt - men du kan fange dem hos Dyrbar.

Du kan også bruge almindelige short rigs, hvor du blot skærer dem 'butterfly-style' - det gør man ved at skære kødet langs benet uden at skære det helt igennem og 'åbne' kødet ligesom en bog. Hvor man skærer kødet ud i tyndere strimler uden at skære helt over. Det er nemmere at få slagteren til at skære ud, men det kan lade sig gøre!

Koreanske shortribs går under navnet 'Galbi' og mens vi i Danmark kigger mest amerikanerne over skulderen, når vi snakker BBQ og barbecue, så har koreansk barbecue nye muligheder i smage og kombinationer.

De koreanske short ribs marineres i en lækker soyamarinade i op til 12-24 timer alt efter, hvor god tid du har - og derefter skal de blot grilles på begge sider og løbende pensles med den karamelliserende barbecuesauce.

En nem, smagfuld og anderledes klassiker til sommermad og grillmad i haven!

Fang min version af Galbi: Koreanske short ribs herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Galbi - koreanske short ribs i sticky marinade

Møre, smagfulde short ribs!

2 portioner 12 timer, 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 12 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 500 gram korean beef short ribs
 • 1 dl soyasauce
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. sukker
 • 2 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
 • 4 fed hvidløg
 • 1½ spsk. sesamolie
 • 1 tsk friskkværnet peber
 • 1 dl vand
 • ½ stk pærer

Fremgangsmåde

 1. Riv hvidløg og 1/2 pære uden skræl helt fint på et rivejern og bland sammen med soya, sukker, brun farin, sesamolie, peber og vand. Pisk det sammen, indtil sukkeret er opløst.
 2. Læg dine shortribs i en frysepose og hæld marinaden over - luk posen tæt, så alt kødet er svøbt i marinade. Lad det ligge og marinere på køl i 12-24 timer.
 3. Tilberedning kan ske både på pande og på grill (både kul og gasgrill) - varm pande eller grill op til høj varme og løft dine shortribs op fra marinaden. Steg eller grill dine shortribs ca. 4-5 minutter på hver side på direkte varme, indtil kødet virker fast. Pensl gerne løbende med marinade, når du vender og steger flere gange i forløbet - men pas på, at det ikke bliver sort, da sukkermængden i marinaden hurtigt vil karamellisere.
Del

Seneste nyt

Annonce