Mandekogebogen

Grillet asparges

Grønne asparges er en lækker spise - og som det meste: Endnu bedre på grill!

Grønne asparges er en af de lækreste grøntsager at tilberede på grillen - og så er den tilmed sund! 

Jeg husker fra min barndom, ikke at være helt glad for grønne asparges, men det er jeg kommet efter, skal jeg love dig for. Dengang blev jeg nu alligevel lokket til at spise dem fra grillen - primært fordi mine forældre yndede at vikle asparges i små bundter med bacon omkring.. Mmmh bacon. 

(Hvis du leder efter en opskrift på asparges i bacon, kan du sagtens tage udgangspunkt i denne: Tilberedelsen er praktisk talt identisk, men olien kan du skippe, fordi Bacon-strimlerne gør det rigeligt ud for smørelsen.)

Asparges er i højsæson i Danmark fra starten af maj til omkring slutningen af juni - og netop omkring dette tidsrum er grønne asparges ikke alene billigst - men også bedst smagende. 

Asparges en sund; rig på vitaminer og mineralsalte, A- E- K- og C-vitaminger findes alle i grøntsagen - og spidsen af asparges er væsentligt mere pakket med vitaminer end selve stænglerne. 

Asparges på grill er genialt og super let at håndtere. Hvis du skal lave store mængder asparges på en gang, kan det være en fordel at tilberede dem i en foliebakke, hvor du vender dem af og til - mens asparges til familiens aftenmåltid sagtens burde kunne håndteres direkte på grillristen, hvor de også trækker de ikoniske grillstriber, der er synonymt med sommerens bedste tilberedningsform. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grillet asparges

Stegte grønne asparges på grill

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 4 minutter
Ventetid: 2 minutter
Tilberedning: 4 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram grønne asparges
  • 1 knsp. groft salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd grillen på fuld gas, og forbered de friske grønne asparges ved at snitte den hårde, træagtige del af stænglen.
  2. Blanchér dine asparges. Sæt en gryde over med en lille smule vand. Kog vandet op og sænk dine asparges ned i det kogende vand i 10-15 sekunder. Dryp de varme asparges af i et dørslag eller på et stykke køkkenrulle.
  3. Læg dine asparges på et fad eller en tallerken, pensl let med olivenolie og drys med salt. Nu er dine asparges klar til grillen.
  4. De grønne asparges grilles direkte på grillen i omkring fire minutter, vend dem løbende med grillredskaberne, og sørg for at tage tynde asparges af tidligere, hvis de begynder at virke bløde. Grillede asparges skal have bid.
  5. Tag asparges af grillen og server: Enten som smagfuldt tilbehør til kødretter, eller som en lækker frokostret, med persille og et pocheret æg ovenpå. Mums.
Del

Seneste nyt

ANNONCE