Mandekogebogen

Cuvettesteg i ovn og grill

Den perfekte cuvettesteg!

Hvis du leder efter den bedste opskrift på en perfekt mør og saftig cuvettesteg, så har vi nogle gode tips og tricks til dig!

Hvad enten du ønsker at få en perfekte cuvettesteg i ovn eller på grill, så kan du herunder læse mere om stegetid og kernetemperatur såvel som hvordan du forbereder stegen inden tilberedning.

En cuvettesteg er en meget nem og lækker udskæring, som med den rette opskrift og tilberedning kan give dig mørt, saftigt og lækkert kød.

Som med alle udskæringer og alle former for kød, så afhænger stegetid meget af, hvilken størrelse dit kød har - men med en god grundregel om, at man ofte får en cuvettesteg på ca 1200-1300 gram, så plejer man at kunne gå ud fra ca. 50-55 minutter ved 170 grader varmluft i ovn eller ved 170 grader i grill.

Så går det ofte aldrig helt galt.

Ofte siger man, at stegetid og temperatur er ens for både ovn og grill.

Ved grill er det dog vigtigt, at man steger den ved indirekte varme - her skal den bare lige kysse de varme grillområder og brunes af et par minutter, hvorefter den ryger over under indirekte varme.

Men hvis du vil være på den sikre side, hvilket er en ret god ting at være, da der ikke er noget værre end at sidde med enten et stykke kød, der er tørrere end en skosål, eller et stykke råt kød, som er svær at tilberede færdig, når man først har taget hul på stegen.

Derfor anbefaler vi, at du bruger et stegetermometer.

Eksempelvis dette Meater Stegetermometer (reklamelink).

Et stegetermometer ryger ind i stegen og via en app holder den øje med, hvor varmt kødet er - og så kan de fleste nyere modeller også give dig en god indikation om, hvornår du kan forvente at kalde familien til bords.

Kernetemperatur i en cuvettesteg skal - alt efter, hvor rosa du ønsker den - være mellem 58-60 grader.

Herefter er det vigtigt at huske, at stegningen ikke alene er nøglen til den perfekte cuvettesteg - du skal også huske at lade den hvile, så kødet kan samle samlerne og stegen ikke bare ‘bløder’ det hele væk, når du skærer i den.

Herunder får du guide og opskrift til, hvordan du forbereder og steger en cuvettesteg - både stegt i ovn og på grill:

ANNONCE
Cuvettesteg i ovn og grill
Udskriv opskriften

Cuvettesteg i ovn og grill

Mørt, saftigt og lækkert!

4 portioner 55 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1200 gram oksecuvette/kalvecuvette
  • 1 spsk. hvidløg, revet
  • 2 tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Tag dit kød ud af køleskabet 20 minutter før du begynder tilberedning - skær herefter krølfedtet på toppen på langs og på tværs uden at skære dybere end fedtet. Krydr grundigt med salt og peber på begge sider. Bemærk: Hold øje med, hvilken retning kødfibrene går! Så kan du nemlig huske, hvordan du skal skære ud efter tilberedning - nemlig på tværs af kødfiberne.
  2. For grill og ovn gælder det, at den skal brunes af først - til ovnen kan du brune den af i nogle minutter på begge sider i en varm pande med smør, indtil den har fået en gylden og sprød skorpe. På grillen smider du den direkte på direkte varme i nogle minutter.
  3. Fordel herefter revet hvidløg på stegen - sæt den i et fad eller på en grillrist i en forvarmet ovn eller grill på 170 grader og indsæt stegetermometeret på den tykke del af stegen.
  4. Steg cuvettestegen i ca. 50-55 minutter, eller indtil du har opnået en temperatur på 55-60 grader.
  5. Tag stegen ud af ovn eller grill og lad den hvile i ca. 20 minutter inden udskæring. Skær herefter på tværs af kødfibrene i tynde skiver og server sammen med en god salat eller en god kartoffelsalat.
Del

Seneste nyt

Annonce