Mandekogebogen

Majs-fritter/Majs-spareribs

Perfekt tilbehør til grillmaden!

Når vi snakker sommermad og grillmad, så er en majskolbe ofte en genial sidedish eller tilbehør til de fleste ting, du har på grillen.

Og den klassiske opskrift til at få saftige, sprøde majs er ved at grille den lukket med smør under bladene - fang teknikken til de perfekte grillede majs

En anden sjov, hurtig og nem måde at tilberede majs på til grillmaden er ved at lave den til majs-fritter eller majs-spareribs.

Vi snakker ikke et vegetarisk alternativ til spareribs - men derimod grøntsagsspareribs som tilbehør til spareribs. Full circle!

I al sin enkelthed er det en nem og enkel opskrift, der er spækket med smag og tager ingen tid at lave. 

Man skal blot flække sin majskolbe i fire dele (pas på fingrene, stokken er ret hård!) - hvorefter du kan vælge enten at stege den som fire lange 'ribs' eller halvere dem, så du får 8 små ribs. 

Dernæst skal de dænges til i olie og barbecuekrydderier og grilles i ovnen - smukt!

Du får nogle sprøde majs, som har suget en masse barbecue-smag og har et lækkert sprødt bid. De er ikke så saftige længere, da man bruger tørre krydderier til barbecue-delen.

Men sammen med en lille tzatziki eller måske en hjemmelavet barbecue-sauce - så er der dømt snaskemad!

Så spiser man dem lidt ligesom almindelige spareribs, hvor man har 'benet' til overs efter at have gnasket de krydrede majs.

NOTE: Du kan selv vælge, hvilken slags krydderier du ønsker at bruge til dine majs - hvis du elsker spidskommen og koriander, eller måske timian? Så giv den gas med dem. Det fungerer lige godt!

Fang opskriften herunder på en hurtig grilloplevelse, som også kan bruges til tapasbordet:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Majs-fritter/Majs-spareribs

Sprøde snacks!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk majskolbe
 • 40 gram smør
 • 4 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. røget paprika
 • 2 tsk løgpulver/hvidløgspulver
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk spidskommen, stødt (kan udelades)
 • ½ tsk koriander, stødt (kan udelades)
 • ½ tsk cayennepeber, kan undlades

Fremgangsmåde

 1. Fjern bladene og 'hårene' fra dine majskolber - med stor forsigtigthed skal hver majskolbe flækkes på midten og flækkes igen, så du får 4 aflange 'ribs' af hver majskolbe - nu kan du enten tilberede dem som fire lange ribs, eller halvere dem, så du får 8 ribs ud af hver majskolbe.
 2. Gnid smørret grundigt ind i mellem majskornene på hver kolbe og læg dem i en frysepose.
 3. Bland alle ingredienserne sammen med olivenolien i en kop og hæld det ned til majsene - masser det grundigt rundt, så krydderierne dækker over hele linjen. Lad det trække i minimum 20 minutter - gerne en times tid.
 4. Smid dem på en bradepande med bagepapir i en forvarmet ovn på 190 grader varmluft og giv dem ca. 15-16 minutter, indtil de bliver let mørke i kanten. Serveres enten som de er eller med en god dressing eller dip!
Del

Seneste nyt

Annonce