Mandekogebogen

Oksemørbrad på grill

Grillet oksemørbrad er både lækkert og meget let at tilberede - men et grilltermometer er din bedste ven.

Oksemørbrad er måske ikke aktuelt den mest populære udskæring til grillen, men det er næsten svært at acceptere.

Oksemørbraden er et eftertragtet og forholdsvist dyrt stykke kød, der er mørt som bare pokker - en kvalitet der har gjort den til en af de mest eftertragtede stykker kød, når familien Danmark holder suppe-steg-is fester - og det er jo helt forståeligt.

Oksemørbrad er som sagt ikke helt billigt, til gengæld er det godt - og utroligt simpelt at tilberede, og det er en god ting, for der er intet værre, end at komme til at ødelægge en dyr steg, ved at grille den tør.

En mørbrad kan krydres og marineres på et væld af måder, men den mest ærlige er en klassisk omgang salt og peber. 

Når vi griller større stykker kød er det altid med grilltermometer, og lige for tiden bruger vi Webers Smart Grilling termometer (Som matcher Weber Q-gasgrillen), til at styre slagets gang. 

Steger du mørbraden til en kernetemperatur på 56 grader, får du en steg der er perfekt rosa og saftig - helt topklasse som den bør være. 

Hvis du griller en stor oksemørbrad som jo ikke altid er ensartet i tykkelsen, kan du med fordel binde stegen op - ved at tage den tynde spids og folde op med den tykkere ende, så stegen har en mere ensartet tykkelse under stegningen - det har den fordel at mørbraden får en ensartethed - og snører du til topkarakter: Flotte runde skiver. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Oksemørbrad på grill

Grillet oksemørbrad - en mør og lækker udskæring

4 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 35 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1000 gram oksemørbrad

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at tage oksemørbraden ud på køkkenbordet, mindst 30 minutter inden brug - Mørbraden skal som andet kød gerne opnå stuetemperatur, inden det kommer på grillen.
  2. Start med at pudse mørbraden af (Hvis ikke slagteren har klaret det for dig) - tag en skarp kokkekniv og fjern alle senerne - vær særligt opmærksom på den store hvide sende der oftest løber gennem hele udskæringen.
  3. Tænd for grillen og opvarm til cirka 250 grader. Pensl oksemørbrad med olie, og krydr med salt og peber - den kan godt tage et par rundhåndede strøninger.
  4. Første skridt på grillen, er hurtigt at brune den af på fire sider, for at få en skorpe der kan holde nogenlunde på saften.
  5. Hvis du har gasgrill indstiller du herefter til indirekte varme, placerer et grilltermometer i midten af stegen og lukker låget til grillen.
  6. Grilltiden på oksemørbraden er meget afhængig af både udskæringens størrelse men også hvordan de grill opfører sig. Derfor bruger jeg altid stegetermometer, til at grille store og dyre udskæringer som denne. Oksemørbraden skal grilles til en kernetemperatur på 56 grader.
  7. Når mørbraden har opnået kernetemperatur, tages stegen af grillen. Oksemørbraden skal hvile i 10 minutter (Pak den endelig ikke ind), og er herefter klar til udskæring og servering. Velbekomme!
Del

Seneste nyt

ANNONCE